Kas atsitiks, jei miegosite mažiau nei 5 valandas

Miegoti reikia bent 7 valandas

Miegoti bent 5 valandas per parą yra gyvybiškai svarbu. Nors 5 valandos yra minimalus rekomenduojamas miego kiekis, daugumai suaugusiųjų reikia nuo 7 iki 8 valandų miego per parą, kad jaustųsi pailsėję ir funkcionuotų optimaliai. Kaina už trumpą 5 valandų miego režimą bus didelė. Mokslininkai atliko tyrimus ir tikina, kad pasekmės bus tikrai liūdnos.

Kodėl reikia miegoti bent 5 valandas per parą?

8000 Didžiosios Britanijos valstybės tarnautojų dalyvavo tyrime apie neigiamą prasto miego poveikį vyresniems nei 50 metų žmonėms. Visi jie nesirgo lėtinėmis ligomis. Eksperimentas truko 25 metus, o kas 4-5 metus dalyviai atliko klausimynus ir medicinines apžiūras.

Paaiškėjo, kad 50 metų , kurie miegojo mažiau nei 5 valandas, turėjo žymiai didesnę riziką susirgti pavojingomis lėtinėmis ar mirtinomis ligomis. tai, kad su kiekvienu paskesniu nugyventu dešimtmečiu didėjo ir procentinio santykio rizika. Į galimų ligų sąrašą buvo įtrauktas diabetas, vėžys, koronarinė širdies liga, insultas, širdies nepakankamumas, lėtinė obstrukcinė plaučių liga, lėtinė inkstų liga, kepenų liga, , demencija, psichikos sutrikimai, Parkinsono liga ir artritas.

Eksperimento metu mokslininkai neatsižvelgė į miego kokybės rodiklius, tačiau pavyko nustatyti, kas lėmė rizikos padidėjimą. Alabamos universiteto medicinos mokslų profesorius Adamas Knowldenas teigia, kad miegas yra visų kūno organų ir sistemų atstatomasis procesas.

Šiuo metu gaminami hormonai, kurie kontroliuoja apetitą, medžiagų apykaitą, lytinį potraukį, kraujospūdį ir širdies ritmą, kūno temperatūrą ir cirkadinį ritmą. Taigi optimalus poilsiui suteikia jūsų organizmui reikiamų resursų sveikai veiklai. Numatytų rekomendacijų pažeidimas visada turės įtakos jūsų sveikatai.

Smegenų funkcija

Miegant smegenys apdoroja ir saugo dienos metu surinktą informaciją, formuoja atmintį ir mokosi. Miego trūkumas gali sutrikdyti šias funkcijas, sukelti atminties sutrikimų, sunerimti dėmesį ir susikaupimą.

Fizinė sveikata

Miegant atsistato ir atsinaujina. Miego trūkumas gali susilpninti imuninę sistemą, padidinti riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, diabetu ir nutukimu.

Psichologinė sveikata

Miego trūkumas gali sukelti dirglumą, nerimą, depresiją ir netgi psichozę.

Emocinė sveikata

Miegant reguliuojamos emocijos. Miego trūkumas gali sukelti sunkumų valdant emocijas, padidinti impulsyvumą ir agresiją.

Saugos sumetimai

Miego trūkumas gali sutrikdyti koordinaciją ir reakcijos laiką, padidinti avarijų riziką.

Ką galite padaryti, kad pagerintumėte savo miegą:

Išeiti iš AMP versijos