Specialistų teigimu, sviesto vartojimas esant uždegiminiams procesams gali turėti neigiamą poveikį bendrai organizmo būklei. Plačiau apie tai šiame straipsnyje.
Kam nerekomenduojama valgyti sviesto?
Produkto taip pat reikėtų vengti, jei esate alergiški, netoleruojate laktozės ir sergate autoimuninėmis ligomis. Svieste taip pat yra daug cholesterolio, todėl jo neturėtų vartoti širdies ir kraujagyslių ligomis sergantys žmonės.
Jei nėra kontraindikacijų, saikingas sviesto vartojimas tik naudingas. Svarbu pirkti kokybišką sviestą, kurio riebumas – 82,5 proc., be kvapiųjų medžiagų. Ji turėtų būti vienodos spalvos.
Naujienų pobūdžio medžiaga negali būti prilyginama gydytojo receptui. Prieš pasirinkdami dietą pasitarkite su specialistu.
Taip pat skaitykite: