Kas turi būti nurodyta ant prekių parduotuvėje: svarbu žinoti

Prekių kaina parduotuvėse

kiekvienas vartotojas ar pirkėjas turi teisę gauti būtiną, patikimą ir savalaikę informaciją apie tam tikras prekes. Todėl , kas turėtų būti nurodyta ant kiekvieno gaminio.

Kas turėtų būti nurodyta ant prekės?

Ekspertai teigia, kad jei ant gaminio pateikiama visa būtina , tai suteikia galimybę sąmoningai ir kompetentingai pasirinkti.

Visų pirma ant gaminio turi būti nurodyta ši informacija

Dėl gaminių, kurie tam tikromis sąlygomis gali būti pavojingi gyvybei ir aplinkai, gamintojas privalo informuoti vartotoją apie tokią informaciją ir apie galimas jų vartojimo ar naudojimo pasekmes.

Svarbu, kad visa informacija turi būti pateikta lietuvių kalba.

Ką daryti, kai kaina kainų etiketėje ir kvite skiriasi?

Pardavėjas privalo nurodyti kiekvienos parduotuvėje esančios prekės kainą. Be to, užrašai turi būti aiškūs ir lengvai suprantami.

Į produkto kainą turi būti įskaičiuoti visi mokesčiai ir su mokesčiais nesusiję privalomi mokėjimai, kuriuos pagal įstatymus privalo sumokėti vartotojas, pirkdamas produktą.

Jei matote kainą gaminio kainų etiketėje ir norite sumokėti šią sumą, tačiau prie kasos sužinote, kad kaina skiriasi, turėtumėte kreiptis į administraciją. Turėtumėte pareikalauti grąžinti kainų etiketėje nurodytos ir čekyje nurodytos kainos skirtumą.

Išeiti iš AMP versijos