Norite maitintis sveikiau, bet neįsivaizduojate gyvenimo be duonos? Neprivalote – štai sveikos, bet itin skanios naminės duonos receptas.
Netradicinis sveikos duonos receptas
Mums reikia:
- 100 g saulėgrąžų sėklų
- 50 g moliūgų sėklų
- 50 g sezamo sėklų
- 100 g žemės riešutų
- 30 g graikinių riešutų
- 30 g lazdyno riešutų
- 60 g linų sėmenų
- 20 g ispaninio šalavijo sėklų
- 200 g avižinių dribsnių
- 1 šaukštelis druskos
- 1 skardinė baltųjų pupelių (380 g)
- 170 ml vandens
- 30 ml augalinio aliejaus
Paruošimas:
- Sudėkite saulėgrąžas į keptuvę ant viryklės. Į keptuvę suberkite moliūgų sėklas ir išmaišykite. Suberkite sezamo sėklas ir šiek tiek pakepinkite.
- Iškeptas sėklas suberkite į gilų dubenį. Į keptuvę suberkite žemės riešutus. Suberkite graikinius riešutus (galite juos šiek tiek suskaldyti).
- Galiausiai pabarstykite lazdyno riešutus. Maišydami atsargiai pakepinkite. Sudėkite riešutus į dubenį su sėklomis. Tada į dubenį suberkite linų sėklas. Suberkite šalavijų sėklas. Tada įberkite avižinių dribsnių. Įberkite druskos. Viską gerai išmaišykite.
- Į atskirą dubenį sudėkite konservuotas pupeles. Sumaišykite panardinamuoju maišytuvu. Tada įpilkite vandens. Supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Sudėkite riešutų mišinį. Viską gerai išmaišykite.
- Tada mišinį sumaišykite rankomis. Kepimo ind1 patepkite aliejumi. Sudėkite tešlą. Palikite 20 minučių.
- Pasibaigus laikui, pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 60-70 minučių 200 °C temperatūroje. Kai atvės, galime patiekti.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi