Kas yra „Windows 11 Tiny11“ ir kaip su jo pagalba pagreitinti seną kompiuterį?

TINY11

Neseniai trečiųjų šalių kūrėjai išleido lengvą „“ leidimą, pavadintą „Tiny11“. Ši operacinės sistemos sunaudoja minimalų RAM kiekį ir užima perpus mažiau vietos diske nei įprasta Windows 11 versija. Kuriant šią sistemą buvo pašalinta viskas, kas nereikalinga, o tai leidžia be problemų veikti kompiuteriuose su ribotomis galimybėmis.

Verta paminėti, kad „Tiny11“ yra legali operacinė sistema, pagrįsta oficialiu platinimu, atsisiųstu iš „Microsoft“ svetainės, todėl įdiegus ją reikės aktyvuoti.

Kuo Tiny11 yra geresnė nei „Windows 11“?

„Windows 11“ vis dar laikoma viena reikliausių operacinių sistemų. Tiesą sakant, tam nereikia tiek daug sistemos išteklių, kiek nurodyta jos reikalavimuose. Ir NTDEV kūrėjų komanda sugebėjo tai įrodyti praktiškai.

Jie nusprendė sukurti savo operacinės sistemos versiją su santrumpa Tiny11, pašalindami beveik visus trūkumus, kurie buvo originalioje Windows 11 versijoje. Išoriškai Tiny11 nesiskiria nuo įprastos Windows 11. Ši operacinė sistema gali dirbti senuose kompiuteriuose, kurie turi tik 2 GB RAM.

Tai, kad „Tiny11“ paleidimui reikia tik 2 GB RAM, yra reikšmingas NTDEV kūrėjų pasiekimas, atsižvelgiant į tai, kad „Windows 11“ darbui reikia bent 4 GB RAM.

Taip pat verta paminėti, kad „Tiny11“ užima daug mažiau vietos diske nei klasikinė „Windows 11“. Po įdiegimo ir konfigūravimo „Tiny11“ užima tik 8 GB vietos diske, o įprasta „Windows 11“ – apie 24 GB.

Kas yra Tiny11 pagrindas?

Siekdama sukurti „Tiny11“, NTDEV kūrėjų komanda rėmėsi „Windows 11 Pro“ 22H2 versijos, išleistos 2022 m. rugsėjo mėn., platinimu, kuri buvo teisėtai atsisiųsta iš oficialios „Microsoft“ svetainės.

Norėdami paversti „Windows 11“ į Tiny11, kūrėjai turėjo pašalinti daugybę skirtingų komponentų, kurių išsamus sąrašas nebuvo pristatytas.

Skirtingai nuo originalios „Windows 11“, pagal numatytuosius nustatymus „Tiny11“ gali dirbti tik su vietinėmis paskyromis, todėl vartotojui nereikia registruotis „Microsoft“ svetainėje ir su ja susieti savo profilį.

, įdiegti Tiny11 rasite čia: https://github.com/ntdevlabs/tiny11builder

Išeiti iš AMP versijos