Kava be kofeino turi ir privalumų, ir trūkumų, palyginti su įprasta kava. Paruošėme išsamią šio produkto privalumų ir trūkumų apžvalgą, kuri padės jums priimti pagrįstą sprendimą dėl jos įtraukimo į savo mitybos racioną.
Kavos be kofeino privalumai
Mažesnis kofeino kiekis
Kava be kofeino leidžia mėgautis kavos skoniu ir aromatu be stimuliuojančio kofeino poveikio. Tai naudinga žmonėms, kurie yra jautrūs kofeinui arba nori apriboti jo vartojimą.
Geresnė miego kokybė
Vakare geriant kavą be kofeino galima pagerinti miego kokybę. Kadangi kofeinas gali sutrikdyti miego režimą, kavos be kofeino gėrimas gali padėti išvengti nemigos ar miego sutrikimų.
Mažesnė sveikatos problemų rizika
Tyrimai rodo, kad reguliariai vartojant kavą be kofeino gali sumažėti rizika susirgti antrojo tipo diabetu, kepenų ligomis ir tam tikromis vėžio rūšimis.
Kavos be kofeino trūkumai
Cheminių medžiagų likučių buvimas
Kofeino pašalinimo procese naudojamos cheminės medžiagos, pavyzdžiui, metileno chloridas arba etilacetatas, kurių gali likti kavoje be kofeino.
Pakitęs skonis ir aromatas
Bekofeininė kava dažnai pereina procesą, kurio metu gali pasikeisti jos skonis ir aromatas. Kai kurie kavos mėgėjai teigia, kad kofeino pašalinimas turi įtakos bendram kavos skoniui, todėl jos skonis gali pablogėti.
Ribotas prieinamumas ir įvairovė
Kavos be kofeino gali būti ne taip lengvai prieinama ir ne tokia įvairi kaip įprastos kavos, todėl turintiems specifinių skonio preferencijų gali būti sunku ją išsirinkti.