Keliaujant Europoje jus pasitiks visiškai naujas kelio ženklas (nuotrauka)

Naujas ženklas Ispanijoje

Europoje atsirado naujas kelio ženklas. Juodos automobilio simbolis baltame fone nelygiomis linijomis. Toks įspėjamasis ženklas atsirado Ispanijos keliuose.

Vairuotojai neturėtų ignoruoti šio kol kas paslaptingo kelio ženklo įspėjimų. Taigi ką reiškia šis simbolis ir kodėl turėtumėte į jį atkreipti ypatingą dėmesį?

Kelio ženklo P-33 atsiradimas kai kuriuose Ispanijos keliuose neprieštarauja pagrindiniams ES kelių eismo saugumo standartams, tačiau šalys gali įrengti savo kelio ženklus ir naudoti ženklinimą pagal savo dizainą ir spalvas.

Štai kodėl naujai įvestas kelio ženklas P-33 sutinkamas tik Ispanijoje, tačiau tikėtina, kad Europos eismo ženklų standartizacija bus papildyta šiuo simboliu.

Apraše aiškiai nurodoma, kad transporto priemonė įvažiuoja į teritoriją, kurioje dažnai būna sumažėjęs matomumas. Tai gali būti , , arba dūmai.

Naujas kelio ženklas Ispanijos keliuose

Ispanijai tai yra pagrįstas žingsnis, kurio imtasi siekiant pagerinti kelių eismo saugumą.

Tai ypač aktualu pietinėje šalies dalyje esančiuose kalnuotuose regionuose, kur daug kelių ruožų dažnai dengia tirštas rūkas.

Taigi naujasis kelio ženklas P-33 įspėja vairuotoją galimoms situacijos kelyje komplikacijoms, sunkumams, skatina jį atidžiau įvertinti atstumus ir kitų eismo dalyvių greitį bei įspėja apie būtinybę būti ypač atsargiam.

Pamačius tokį ženklą kelyje ir įvertinus situaciją, pravartu įjungti artimųjų šviesų arba rūko žibintus.

Tokiu būdu vairuotojas ne tik pasirūpins savo saugumu, bet ir padės kitiems eismo dalyviams.

Išeiti iš AMP versijos