Kelionių draudimas darosi vis populiaresnis: sužinokite, ar jis tikrai reikalingas ir kodėl nereikėtų jo pamiršti

Kelionių draudimas

Pastaraisiais metais kelionių tapo vis populiaresnis, ypač po pandemijos, kuri privertė žmones keisti savo kelionių planus. Daug žmonių dabar keliauja ne tik poilsiui, bet ir darbo reikalais. Dažnai su įvairiais nesklandumais susidūrę keliautojai vertina draudimo naudą, nes tai padeda išvengti didelių finansinių nuostolių.

Augantis kelionių draudimo populiarumas

Šiaulių banko duomenimis, m. kelionių draudimo naudotojų skaičius smarkiai išaugo, o išmokų suma padidėjo kelis kartus. Pavyzdžiui, sausio mėnesį išmokų suma padidėjo 95 proc., vasarį – 210 proc., o kovą – beveik 240 proc.

Banko Produktų vystymo departamento vadovė Kristina Kvederienė teigia, kad šis augimas yra dėl kelių priežasčių: didėjančio keliautojų skaičiaus, tolimesnių ir egzotiškesnių kelionių pasirinkimo bei geresnio informuotumo apie draudimo naudą.

Draudimo suteikiamos apsaugos

Daug žmonių naudoja kreditinių kortelių teikiamą draudimą, kuris apima plačias rizikas ir nereikalauja atskiro draudimo. Kreditinių kortelių draudimas paprastai apima dažniausiai pasitaikančias rizikas kelionių metu.

Sveikatos išlaidos užsienyje

Vienas dažniausių draudimo išmokų prašymų yra dėl medicininių išlaidų kelionių metu. Sveikatos priežiūros paslaugos užsienyje gali būti labai brangios, todėl draudimas padeda išvengti didelių finansinių naštų. Pavyzdžiui, skubi medicininė pagalba, operacijos ar medicininė repatriacija gali kainuoti keliasdešimt tūkstančių eurų.

Nors Europos sveikatos draudimo kortelė padengia dalį išlaidų ES šalyse, ji nekompensuoja visų išlaidų ir visiškai negalioja už ES ribų. Tokiais atvejais kelionių draudimas yra būtinas, nes padengia didžiules medicinines išlaidas, kurios kitaip tektų keliautojui.

Planuojamų kelionių keitimai ir bagažo problemų sprendimai

Kelionių draudimas taip pat padeda, jei dėl nenumatytų aplinkybių tenka atšaukti ar nutraukti kelionę. Draudimas kompensuoja negrąžinamas išlaidas, pavyzdžiui, skrydžių, apgyvendinimo ir ekskursijų išlaidas. Be to, draudimas apima išlaidas dėl kelionių vėlavimo ir kompensuoja prarasto, pavogto ar vėluojančio bagažo nuostolius.

Statistika rodo, kad beveik 5 iš 1000 keliautojų susiduria su bagažo problemomis po skrydžių. Dažniausiai bagažas vėluoja, sugadinamas ar dingsta, todėl draudimas yra naudingas tokioms situacijoms spręsti.

Draudimo aktualumas šeimai ir automobilių nuomai

Prasidėjus moksleivių atostogoms, lietuviai dažnai keliauja su šeimomis. Draudimas galioja ne tik kortelės turėtojui, bet ir jo nariams. Šeimos nariams įsigyti atskirų kortelių nereikia, nes draudimas apima visus keliaujančius kartu.

Taip pat draudimas yra svarbus, jei svetimoje šalyje nuomojamas . Nuomos bendrovės siūlo draudimą, bet jis yra brangesnis nei nepriklausomas draudimas, todėl kelionių draudimas gali padengti automobilių apgadinimo išlaidas.

Dažnos draudimo naudojimo klaidos

Kelionių draudimas yra būtina priemonė, siekiant apsaugoti save ir savo šeimą nuo finansinių nuostolių kelionių metu. Svarbu išmanyti draudimo sąlygas ir tinkamai pasiruošti kelionei.

Išeiti iš AMP versijos