Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kiaušinių marginimas (dažymas) su maistiniais dažais

Mindaugas Bružas

(dažymas) 2021 metų Velykoms. Jūsų Velykiniai gali būti margi arba dryžuoti, su marmurinėmis juostelėmis ar aukso blizgučiais arba ryškiomis spalvomis. Nebijokite, kiaušinių marginimas – lengvas, paprastas ir žaismingas procesas. Kiaušinių dažyme nėra nei ribų, nei klaidų. Pagrindinė taisyklė yra ta, kad procesas turėtų suteikti džiaugsmo tiek jums tiek vaikams.

Kaip paruošti kiaušinius dažymui?

Pradėkime nuo kiaušinių pasirinkimo. tai „klasikinė“ . O jei norite kažko unikalaus? Tada pabandykite eksperimentuoti. Žinoma, sunku gauti stručio ar žąsies kiaušinių. Bet atidžiai apžiūrėję turgų ar parduotuves, galite rasti putpelių ar ančių kiaušinių. Jei nepavyko: išbandykite įprastus kiaušinius su rudais lukštais.

Kiaušinių paruošimas

Yra du variantai, kaip paruošti žalius kiaušinius dažymui. Kiaušinio turinį galite švelniai išpūsti per dvi mažas skylutes, tada galėsite papuošti lukštus. Arba kiaušinius tiesiog – išvirti. Abu metodai turi savų privalumų ir trūkumų.

kiausiniu vidaus isputimas

Kiaušinių marginimas (dažymas): kokius dažus pasirinkti?

Kiaušinius galima dažyti tiek natūraliais, tiek sintetiniais maisto dažais, nepakenkiant organizmui. Vienintelis neigiamas dalykas yra tai, kad nudažytas kiaušinis ilgai negyvens, galų gale lukštas bus sulaužytas, o turinys bus suvalgytas.

kiausiniu marginimas
Kiaušinių marginimas 2021

Kad ir kokį metodą naudosite, rekomenduojame prieš dažant kiaušinio lukštą nuvalyti actu. Tai pašalins apnašas ir dulkių daleles nuo paviršiaus ir padės tolygiau paskirstyti dažų pigmentus.

Kiaušinių dažymo (marginimo) eiga

Darbo vietos paruošimas

Visų pirma būtina apsaugoti darbinį paviršių nuo atsitiktinio dažų išsiliejimo. Uždenkite stalą popieriniais rankšluosčiais, laikraščiais ar maistine plėvele. Juk nenorite dėmių ant stalviršio, ar ne? Saugokite rūbus.

Jums taip pat reikės karščiui atsparaus puodelio, stiklinės ar stiklainio, pakankamai gilaus, kad į jį tilptų visas kiaušinis.

kiausiniu dazymas

Įprasta šluotelė gali būti neblogas pagalbininkas dažant ar marginant kiaušinius maistiniais dažais. Šis patogus virtuvės įrankis neišteps jūsų rankų. Pakanka išstumti kilpas, įdėti virtą kiaušinį į vidurį ir panardinti į dažus.

Džiovinimo priemonės numarginus kiaušinius

Deja, nėra specialių padėkliukų spalvotiems kiaušiniams džiovinti. Daugeliu atvejų jie tiesiog dedami ant servetėlės, lentos ar plokštės. Pažangiausiose džiovyklose naudojami kartoniniai padėklai arba laikikliai iš vielos.

Neskubėkite nusiminti. Visada yra išeitis. Pabandykite pagaminti specialią „džiovinimo lentą“. Jums reikės putplasčio gabalo, lipnios juostos, pieštuko ir mažų adatėlių.

Ant putplasčio nubraižykite tinklelį, kiekvienas kvadratas turi būti 1-1,5 cm pločio. Įkiškite adatėles ten, kur susikerta linijos.

kiausiniu dziovinimas

Viskas. Dabar kiaušinius galite padėti ant lentos – jie tikrai neriedės, spalvos nesimaišys, popieriai nelips ir rezultatas bus tobulas.

Kiaušinių marginimas: natūralūs dažikliai ar dažų milteliai?

Natūralus

Taip, už natūralius produktus! Natūralūs dažikliai nekenkia sveikatai ir panašiai, bet deja šis metodas turi daug trūkumų.

  • . Ar esate pasirengę per naktį mirkyti kiaušinius natūraliuose dažuose?
  • Trūksta intensyvios spalvos. Prastai paruošus dažų sultinius, kiaušiniai gausis ne pilnai nudažyti.
  • Dažymo problemos. Dėl cheminių sunkumų beveik neįmanoma dažyti lukšto dviem ar trimis skirtingomis spalvomis.

Milteliai

Maži specialūs spalvų milteliai. Atrodytų, lengva – nusipirkau, ištirpinau vandenyje, nudažiau. Deja, tai turi savų trūkumų.

  • Neatsargus judesys atidarius paketėlį ar indelį ir šių dažų milteliai išsibarstys ant visų paviršių. Oro drėgmė kiekvieną dažų grūdelį paverčia praktiškai nenuplaunamų dažų lašeliu.
  • Dozavimo sudėtingumas. Spalvų instrukcijos yra labai neaiškios. „Praskieskite tiek miltelių, kad gautumėte norimą spalvą.” O kiek tiksliai reikia? Ant peilio galiuko – bet yra įvairių peilių? 4 miligramai – niekas neturi juvelyro svarstyklių?

Geliai

Atsirado gelinių maistinių dažiklių, kurie panaikino visus aukščiau išvardintus trūkumus.

Receptas: 1 arbatinis šaukštelis baltojo acto + 1 puodelis (200 ml) karšto vandens. Sumaišome karščiui atspariame inde ir įpilame gelinių dažų.

Ar galima kiaušinius dažyti (marginti) skirtingomis spalvomis?

Taip galite. Galite dažyti kiaušinius daug kartų vis skirtingomis spalvomis. Marginimas gali vykti keliais etapais.


Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą