Šokoladas yra vienas iš nedaugelio saldumynų, kuris nekenkia figūrai. Bet, kaip suprantate, kalbame apie kokybišką šokoladą: jame turi būti bent 68 proc. kakavos.
Šokolade turi būti ne mažiau kaip 68% kakavos
Kakava – vertingas produktas, kuris prieš šimtmetį buvo laikomas ne desertu, o galingu vaistu. Kakavos aliejuje ir pupelėse yra daugybė vitaminų ir antioksidantų, kurie turi ryškų poveikį grožiui ir sveikatai. Būtent todėl šokoladą rekomenduojama valgyti net metant svorį ar, pavyzdžiui, išlaikant pusiausvyrą menopauzės metu.
Bet, deja, ne viskas taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Baltasis ir pieniškas šokoladas automatiškai išbraukiamas iš sveikų desertų sąrašo, nes juose kakavos labai mažai.
Ekspertai mano, kad kasdien galite valgyti tik šokoladą, kuriame kakavos yra 68% ar daugiau.
Tai dažnai yra kartaus šokolado sudėtis. Tačiau galima rasti ir variantų su razinomis, riešutais, vaisiais ir kitais priedais. Ypač turint omenyje, kad tokius saldumynus galima valgyti reguliariai, nebijant priaugti svorio. Be to tokiame šokolade yra gan mažai cukraus.