Kiaušinių perteklius tešloje yra dažna priežastis, dėl kurios blynai gaunasi ne itin skanūs. Patyrusios šeimininkės jau seniai atrado “aukso viduriuką”: “Kuo mažiau kiaušinių miltuose, tuo blynai bus puresni ir skanesni.”
Žinoma, nereikia visiškai atsisakyti kiaušinių (nors yra ir tokių receptų). Tiesiog su kiaušiniais negalima persistengti. Tačiau kokio tiksliai ingredientų santykio reikia laikytis?
KIEK KIAUŠINIŲ DĖTI Į BLYNŲ TEŠLĄ?
Neturėtumėte naudoti daugiau nei vieno kiaušinio. Šio kiekio užteks pusei litro ar net litrui blynų tešlos. Blynai gausis skanūs, purūs ir lengvi. Be to, blynų tešlai siūlome naudoti ne tik pieną, bet ir šiek tiek verdančio vandens. Apie tai rašėme šiame straipsnyje.