Bulvių košei gaminti rekomenduojama rinktis bulvių veislę, kurioje yra daug krakmolo. Be veislės, reikia laikytis ir virimo technologijos. Virtuvės šefai sako, kad daržovės turi būti išvirtos, bet nepervirtos. Todėl ruošiant bulvių košę reikia sekti laiką.
Išvirti bulves, jas sutrinti, užpilti pienu ir įdėti sviesto dar nereiškia, kad galite pasigaminti skanią bulvių košę. Šis garnyras turi savų paslapčių.
KAIP IŠVIRTI BULVES?
Pirmiausia pasirinkite tinkamos veislės bulves ir vienodo dydžio daržoves. Jei reikia virti supjaustytus gabalėlius, jie turi būti vienodo dydžio.
Antra, jei bulves virsite mažais kubeliais, joms virti prireiks mažiau laiko. Pavyzdžiui, sveikas daržoves virti reikia apie 30 minučių. O supjaustytos gabaliukais jos bus paruoštos per 10-15 minučių.
Trečia, svarbu, kad daržovės išvirtų tolygiai. Taigi bulves sudėkite į šaltą vandenį.
Ketvirta, patikrinkite, ar daržovės yra tinkamos vartoti, peiliu arba dantų krapštuku. Jeigu naudojate “peilio testą”, peilio galiuku įdurkite į pasirinktą verdančią bulvę, jei ji nuslysta ir įkrenta atgal į puodą, vadinasi bulvės jau paruoštos.