Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kinai planuoja konkuruoti su „Tesla”: parodytos elektrinio automobilio „Xiaomi SU7” nuotraukos

Adomas Račkauskas

„Xiaomi” generalinis direktorius Lei Junas paskelbė aukštos kokybės pirmojo bendrovės automobilio „Xiaomi SU7” nuotraukas. Primename, kad SU reiškia „Speed Ultra” ir tariama [Su Qi].

Lei Junas anksčiau įvardijo tiesioginius automobilio konkurentus: „Luxeed S7” („Chery/Huawei”), „Zeekr 007”, „Avatr 12” ir „Ji Yue 07”. „Xiaomi SU7” bus pozicionuojamas ekologiškas C klasės sportinis sedanas.

Xiaomi SU7 elektrinis sedanas

Xiaomi SU7 yra elektrinis sedanas, kurio matmenys yra 4997 x 1963 x 1455 mm, o ratų bazė – 3000 mm. Ratai gali būti 19 ir 20 colių dydžio. Padangų specifikacijos yra atitinkamai 245/45 R19 ir 245/40 R20.

Xiaomi SU7 įsibėgėjimas

Kaip vėliau paaiškėjo iš pristatymo, modelis bus gaminamas kelių versijų:

  • Xiaomi SU7: galiniais ratais varomas automobilis su vienu 299 AG varikliu, iki 100 km/val. įsibėgėja per 5,28 sekundės, išvysto maksimalų 210 km/val. greitį ir nuvažiuoja 668 km.
  • Xiaomi SU7 Max: visų varančiųjų ratų pavara su dviem 673 AG varikliais, įsibėgėjimas iki 100 km/val. per 2,78 sekundės, maksimalus greitis 265 km/val. ir 800 km nuotolis.

Energiją tiekia Kinijos rinkos lyderių Contemporary Amperex Technology Co Ltd. ir BYD Co , priklausomai nuo konfigūracijos (su vienu ar dviem varikliais). Yra ir greitasis įkroviklis: Užtenka 5 minučių, kad nuvažiuotumėte 220 km, ir 15 minučių, kad nuvažiuotumėte 510 km.

Xiaomi SU7 vidus

Visa elektronika pagrįsta „”, kuri integruota su „Xiaomi” išmaniaisiais telefonais. Skelbiama, kad autonominio vairavimo sistemos palaikymą užtikrina „Xiaomi Pilot” platforma su jutiklių rinkiniu.

Xiaomi SU7 specifikacijos

Pagrindinis multimedijos ekranas salone turi 16,1″ įstrižainę ir 3K raišką. Už vairo taip pat yra papildomas 7,1 colio ekranas. Garsą užtikrina 23 garsiakalbiai su „Dolby Atmos” technologija. Taip pat minimas „Apple ” ir „AirPlay” palaikymas. Gale sėdintiems keleiviams yra patogūs laikikliai „Xiaomi Pad” ir „”.

Xiaomi SU7 bagažinės tūris

Xiaomi turi ambicingų planų elektromobilių rinkoje. Per 15-20 metų bendrovė tikisi tapti pirmaujančia automobilių gamintoja pasaulyje ir konkuruoti su „Tesla Inc.” ir „Porsche AG”. Apie šiuos užmojus paskelbė bendrovės pirmininkas Lei Junas, kuriam elektromobilių projektas yra naujausias verslo statymas.

SU7 bus galima įsigyti „Gulf Blue”, „Mineral Gray” ir „Verdant Green” spalvų. Bendrovė kol kas neatskleidė kainų ir pardavimo pradžios.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą