Kinijos automobilių gamintojas BYD pagal pardavimus visame pasaulyje gali aplenkti „Tesla” – Bloomberg

Pažangūs BYD automobiliai

BYD antrąjį ketvirtį pardavė rekordinį skaičių elektromobilių ir hibridinių automobilių, nes kainų mažinimas ir naujos paskatino vartotojus pirkti. Apie tai praneša agentūra „Bloomberg„.

Šis Kinijos automobilių ženklas per šį laikotarpį pardavė beveik 1 mln. modelių, taip įtvirtindamas atsigavimą po lėtos metų pradžios. Pardavimus iš dalies lėmė bendrovės sprendimas šių metų pradžioje sumažinti daugumos modelių kainas, aukojant pelningumą ir sutelkiant dėmesį į užsienyje parduodamus benzininius modelius.

Automobilių milžinė per ketvirtį pardavė 426 000 vienetų elektrinių transporto priemonių, todėl ji gali vėl aplenkti Inc. didžiausią pasaulyje elektrinių transporto priemonių pardavėją. Tesla, kuri, kaip tikisi analitikai, antrąjį ketvirtį parduos 441 019 elektromobilių, patiria pardavimų nuosmukį pagrindinėse rinkose, pavyzdžiui, Kinijoje ir Europoje.

Primename, kad Pekinas nori, jog ES atšauktų kiniškiems elektromobiliams taikomus muitus, kurie įsigalios iki liepos 4 d., abiem šalims susitarus surengti naujas prekybos derybas.

Pekinas įspėjo, kad nesutarimų su ES dėl kiniškų elektrinių transporto priemonių importo paaštrėjimas gali sukelti prekybos karą.

Nuo kito mėnesio Europos Sąjunga įves papildomus 38,1 proc. muitus varomiems automobiliams iš Kinijos, o tai paaštrins pasaulinį prekybos karą ir padidins automobilių pardavimo Europoje kaštus bendrovėms nuo Kinijos BYD Co. iki Tesla Inc.

Išeiti iš AMP versijos