Kinologai papasakojo, kurios gėlės yra mirtinos šunims

Kokių augalų negali valgyti šunys

Kinologai papasakojo, kokios gėlės ir gali pakenkti šuns sveikatai. Anot jų, šuns suėstas kambarinis augalas gali sukelti apsinuodijimą, o kartais net mirtį. Gyvūno savininkai niekada neturėtų leisti savo augintiniams graužti nupjautų vilkdalgių, narcizų ir bijūnų, taip pat tulpių, lelijų ir putinų. Šunims ne mažiau pavojingi narcizai, chrizantemos, pakalnutės ir hiacintai.

Be to, ypač atidžiai reikėtų elgtis su hortenzijomis, primulėmis, ciklamenais ir pienėmis, nes jos gali sukelti virškinimo trakto sutrikimų, alergiją ir gleivinių uždegimą.

Pavojingos ir viržių rūšys, įskaitant azalijas. Jos sukelia apsinuodijimą, po to – širdies nepakankamumą ir centrinės nervų sistemos slopinimą, teigė ekspertai.

Aroidiniai sukelia deginimo pojūtį, pūsles ant gleivinės, kvėpavimo nepakankamumą, patinimą ir konjunktyvitą, o nakvišos – pykinimą, mieguistumą, skrandžio sutrikimus, neryškią sąmonę ir paralyžių.

Apsinuodijus, kuo greičiau pašalinkite nuodus iš šuns organizmo.

Nuodingas daleles nuo šuns odos, kailio ir gleivinių pašalinkite nuplaudami dideliu kiekiu vandens. Jei manote, kad suėdė augalą, sukelkite vėmimą. Sukėlę vėmimą, turėtumėte duoti gausiai atsigerti, o tada nedelsdami kreiptis pagalbos į veterinarijos kliniką, sakė šunų prižiūrėtojai.

Išeiti iš AMP versijos