„Knygos.lt“ įgyvendino dar vieną plėtros etapą – įsirengė modernų knygų paskirstymo punktą

Knygos.lt skirstymo centras

Internetinė knygų prekybos platforma „.lt“, per pastaruosius dvejus metus atidariusi du naujus knygynus Vilniuje ir Kaune, toliau augant prekybai internetu, priėmė sprendimą dar labiau plėstis: centrinį „Knygos.lt“ paskirstymo punktą, kuriame įrengtas sandėlis ir biuras,  Kaune perkelti į dvigubai erdvesnes patalpas.

 

Naujajame paskirstymo centre veikia ir siuntų atsiėmimo punktas, atvykus, knygų galima užsisakyti ir įsigyti vietoje. Kasdien į paskirstymo punktą atkeliauja šimtai naujų knygų ir kitų prekių iš įvairiausių Lietuvos leidyklų, platintojų ir individualiai knygas išleidusių autorių. Naujasis paskirstymo punktas veikia ir skaitytų knygų centrinė saugykla, kur pardavėjai pristato savo skaitytas knygas, jos saugomos ir vėliau parduodamos prekybos platformoje.

Modernus 1500 kv. m ploto paskirstymo punktas įrengtas patogioje vietoje, prie pat greitkelio –Kaunas. Investicijos į naująjį paskirstymo centrą siekia daugiau kaip 150 tūkst. eurų.

 

„Ankstesniajame paskirstymo punkte nebetilpo knygos, tapo per ankšta darbuotojams, tad nebegalėjome dar labiau plėsti komandos, taip pat vykdyti savo įsipareigojimo klientams – užsakymus suruošti per kuo trumpesnį laiką. Augant leidžiamų ir parduodamų knygų bei kitų prekių skaičiui, priėmėme sprendimą investuoti į naują, erdvesnį ir patogiau pasiekiamą paskirstymo centrą. Ankstesnis, nors ir netoli miesto centro, nebuvo lengvai randamas klientams, todėl manome, jog naujoji vieta bus gerokai lengviau pasiekiama ir patogesnė knygoms atsiimti“, – komentavo Artūras Karosas, UAB „Balto trader“ direktorius.

 

Artimiausi internetinės knygų prekybos platformos planai – sandėlio automatizacija, skirta dar  greitesniam užsakytų knygų surinkimui, supakavimui ir užsakymų paruošimui. Taip pat ruošiama integracija su spaustuve, klientams ateityje bus siūloma paslauga –  knygų spausdinimas pagal jų poreikį. „Mūsų veikla labai susijusi: internetinė knygų prekybos platforma „Knygos.lt“, personalizuotos fotoknygos ar personalizuotos knygos vaikams – viskas susiję su knygomis, e. ir spauda pagal poreikį. Mums ši sritis labai įdomi“, – apie spausdinimo pagal poreikį plėtrą kalbėjo A. Karosas.

Artūras Karosas

„Balto trader“, valdanti didžiausią Lietuvoje e. knygyną „Knygos.lt“ ir personalizuotų fotoknygų platformą „Zoombook“, 2021 metais pradėjo veiklą personalizuotų leidinių spaudos pagal užsakymą – „print on demand“ – srityje. Bendrovė Lietuvoje pristatė knygas vaikams „Namee“, kurias 2021 m. pasiūlė ir JAV.

Išeiti iš AMP versijos