Ko labiausiai bijo turtingiausi pasaulio žmonės?

Turtingas pinigais

Ataskaitoje nustatyta, kad turtuoliai labiausiai nerimauja dėl pasaulinių problemų, tokių kaip , ir finansų krizės. Europoje, Japonijoje ir Pietų Korėjoje geopolitinis konfliktas laikomas rimtesniu nei kituose pasaulio regionuose, o JAV labiausiai baiminamasi didelių mokesčių.

Naujausi duomenys apie pasaulio turtuolių baimes paskelbti metinėje ataskaitoje “The Global Family Office Report”. Tyrimą atliko Šveicarijos UBS.

Ko bijo turtingiausi pasaulio žmonės?

Apskritai galingiausi “ biurai” (turtingiausių pasaulio klanų sukurtos įmonės turtui valdyti) labiausiai bijo didelio geopolitinio konflikto. Taip atsakė 62 proc. respondentų. Po to seka klimato kaita (49 proc.) ir skolų krizė (48 proc.). Tai vidutinės trukmės laikotarpio baimės.

Per artimiausius 12 mėnesių šeimos biurai labiausiai baiminasi didelio geopolitinio konflikto (58 proc.), didėjančios infliacijos (39 proc.) ir nekilnojamojo turto vertės korekcijos (39 proc.).

Didžiausios turtingiausių pasaulio žmonių baimės / UBS infografikas

Reikėtų pridurti, kad UBS ataskaitoje buvo apklausta 320 respondentų. Suprantama, kad vidutinė kiekvienos tyrime dalyvavusios šeimos grynoji vertė yra 2,6 mlrd. dolerių. Tyrimas atliktas 2024 m. sausio-kovo mėn.

Didžiausios Europos ir JAV baimės

Verta pabrėžti, kad Europoje geopolitinio konflikto rizika per ateinančius 5 metus yra daug stipresnis veiksnys nei kituose pasaulio regionuose. Šiai baimei pritaria 71 proc. respondentų Europoje. Tačiau panašus rizikos vertinimas užfiksuotas ir Japonijoje bei Pietų Korėjoje.

Tuo tarpu milijardieriai Jungtinėse Valstijose labiausiai baiminasi didelių mokesčių. Šiai nuomonei pritarė 73 proc. respondentų. Kartu jie pripažįsta, kad artimiausiu metu gali kilti pasaulinis konfliktas. taip pat kelia didelį susirūpinimą šeimos biurams Pietryčių Azijoje.

Išeiti iš AMP versijos