Ko nedaryti iškart pavalgius: šeši pavojingi įpročiai

Mindaugas Bružas

Daugelis iš mūsų net neįtaria, kad įprasti veiksmai, kuriuos atliekame iškart po valgio, gali sukelti pavojingų pasekmių sveikatai. Straipsnyje pateikiami dažniausiai pasitaikantys įpročiai, kurių reikėtų atsisakyti.

Rūkyti

Be jokios abejonės, žalingiausia veikla šiame sąraše yra rūkymas. Deja, rūkaliai pavalgę iš karto pasiima cigaretę. Tačiau jie nežino, kad viena cigaretė, surūkyta iškart po valgio, prilygsta dešimčiai cigarečių.

Norint išvengti onkologinių ligų išsivystymo ateityje, prieš rūkant, po valgio rekomenduojama palaukti bent valandą.

Gerk vandenį

Vandens suvartojimas po valgio, ypač po per daug sūraus ar rūgštaus maisto, didėja. Tačiau nors vanduo įprastomis sąlygomis yra neįtikėtinai sveikas, viskas pasikeičia, kai kalbama apie valgio pabaigą.

Išgėrus iš karto po valgio, padidėja spaudimas skrandžiui, o maistinės medžiagos iš skrandžio patenka į žarnyną nepasisavintos. Be to, geriamas vanduo gali atskiesti skrandžio sulčių koncentraciją ir atpalaiduoti skrandį.

Gerti arbatą ar kavą

Viena dažniausių klaidų, kurią daro beveik visi, yra arbatos ar kavos gėrimas iš karto po valgio. Specialistų teigimu, arbatą ir kavą reikėtų gerti praėjus bent dviem trims valandoms po valgio.

Priešingu atveju arbatos ar kavos gėrimas neleidžia organizmui gauti geležies ir sustabdo hemoglobino gamybą. Tuo pačiu metu arbatos ar kavos gėrimas po valgio yra vienas pagrindinių anemijos veiksnių.

Saldūs vaisiai

Valgykite vaisius

Valgyti po valgio taip pat yra gana įprastas įprotis, kuris, manoma, yra geras, bet iš tikrųjų daro daugiau žalos nei naudos. , valgomi iš karto po valgio, pripildo skrandį oro ir sukelia pilvo pūtimą.

Tai sutrikdo virškinimą ir sukelia diskomfortą skrandyje. Jei įmanoma, vaisius reikia suvartoti praėjus bent dviem trims valandoms po valgio.

Nusiprausk po dušu

Maudytis po dušu iš karto po valgio taip pat nėra pats geriausias žingsnis mūsų organizmo sveikatos požiūriu. Kadangi maudymosi metu, veikiant karštam vandeniui, rankų, pėdų ir viso kūno kraujotaka pagreitėja, o skrandžio srityje – sulėtėja.

Sulėtėjusi kraujotaka sukelia virškinimo problemų. Todėl specialistai nerekomenduoja iškart po valgio nusiprausti po dušu.

Vaikščiojimas ir miegojimas

Dauguma žmonių, jausdami, kad suvalgė per daug, randa būdą nusiraminti – pasivaikščioti. Manoma, kad pasivaikščiojimas iškart po valgio bus naudingas sveikatai. Tačiau specialistai teigia, kad tai klaidinga , pasivaikščioti reikėtų bent po valandos. Išėjus pasivaikščioti iškart po valgio, gautos maistinės medžiagos nepasisavinamos.

Panašiai iškart po valgio sukelia virškinimo problemų ir dėl to sukelia gastritą. Todėl būtina nustoti valgyti ir gerti bent dvi valandas prieš miegą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą