Prieš palikdami pagamintus patiekalus šaldiklyje, turėtumėte viską padaryti teisingai, kad užšaldytas maistas ateityje neprarastų savo skonio. Pirmiausia šaldiklis turi būti švarus ir be įvairių pašalinių kvapų, nes vėliau maistas gali pakeisti savo kvapą ir skonį.
Ekspertai pabrėžė, kad šaldiklyje maistą reikėtų laikyti ne ilgiau kaip mėnesį. Kuo greičiau maistą suvalgysite, tuo jis bus skanesnis.
Kokių maisto produktų nereikėtų šaldyti?
- Niekada nedėkite į šaldiklį salotų lapų. Užšaldžius lapus, jie pavirs į košę, kurios niekas nenorės valgyti.
- Pieno, grietinės ir jogurto nereikėtų šaldyti. Atšildyti šie produktai gali paprasčiausiai susisluoksniuoti ir prisipildyti vandens, todėl jų skonis bus prastas.
- Neužšaldykite bulvių, nes jos gali suminkštėti ir tapti nemalonaus skonio. Nors kai kurie žmonės užšaldo bulves, jas reikia nuplauti, nulupti, supjaustyti griežinėliais ir šiek tiek pavirti.
- Mėsą užšaldo visi, tačiau tai reikia daryti tinkamai. Niekada neatšildykite mėsos kelis kartus. Atšildant mėsą joje pradeda daugintis bakterijos. Kad išvengtumėte pavojaus pakartotinai atitirpinti mėsą, nedidelius mėsos kiekius (porcijas) sudėkite į skirtingus maišelius.
- Niekada nedėkite į šaldiklį gazuotų gėrimų skardinėse ar buteliuose. Šaldymo metu inde esantis vanduo plečiasi ir gali sprogti.
- Neužšaldykite vaisių ir daržovių, kuriuose yra daug vandens. Atšildžius jie taps minkšti ir vandeningi. Citrusiniai vaisiai, agurkai, ridikėliai, arbūzai ir melionai yra jautriausi užšaldymui.
- Kieti sūriai užšaldomi gerai, tačiau atitirpę jie gali tapti trapūs ir prarasti skonį, be to, gali suskilti į mažus gabalėlius.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi