Pasigaminti lietinių tešlą tikriausiai pavyks net ir pradedančiajam, o štai iškepti – ne tokia lengva užduotis. Dažniausia problema šiame etape būna ta, kad lietiniai plyšta bandant juos apversti ant kitos pusės.
Priežastys gali būti įvairios: pavyzdžiui, įdėjote per mažai (arba, atvirkščiai, per daug) miltų, nesureguliavote aliejaus kiekio, neteisingai nustatėte kiaušinių skaičių, panaudojote per daug cukraus ir pan. Be to, blynai gali plyšti ir dėl netinkamo kepimo.
Taip atsitinka, kai naudojate keptuvę su nelygia danga, įtrūkimais ar įlenkimais, dėl kurių tešla kepa netolygiai ir prilimpa.
Plona nerūdijančio plieno keptuvė taip pat netinka, net jei ji neturi išorinių trūkumų. Ji greitai perkepa ir greitai atvėsta, todėl blynų neįmanoma iškepti jų nesuplėšant.
Tačiau gali būti, kad ne tik dėl to kalta keptuvė – galutiniam rezultatui įtakos turi ir mentele, kurią naudojate blynams apversti.
Naudokite ploną ir plačią mentelę, kuri padės pakelti blyną jo nesuplėšant.