Kodėl geriau negerti gėrimų iš skardinių?

Sandra Alšauskienė
1 Min Read

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad skardinė yra visiškai saugi tara, neturinti įtakos cheminei gėrimo sudėčiai. Tačiau naujausi parodė, kad taip nėra.

nustatė, kad skardinės turinyje dažnai būna padidėjęs slėgį didinančios medžiagos kiekis. Ši medžiaga vadinama bisfenoliu A ir naudojama skardinėms apsaugoti nuo purvo ir infekcijų gamybos metu.

Remiantis eksperimentų rezultatais, žmonių, kurie reguliariai gėrė gėrimus iš skardinių, šlapime bisfenolio A kiekis padidėjo 1600 %. Dėl to padidėjo jų kraujospūdis.

Mokslininkai pažymi, kad tai neigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, o žmonėms, kurie jau serga atitinkamomis ligomis, gresia rimtos komplikacijos.

Kas yra Bisfenolis A (BPA)?

Bisfenolis A (BPA) – tai žmogaus sveikatai pavojinga medžiaga. Ji yra sudedamoji epoksidinių dervų, naudojamų maisto pakuotėms lakuoti apsauginiu sluoksniu, dalis.

Pakuotės su epoksidinėmis dervomis, kuriose yra BPA, naudojamos, nes:

  • Prailgina konservuoto maisto galiojimo laiką.
  • Apsaugo nuo bakterinės taršos, nes sudaro papildomą apsauginį sluoksnį.
  • Apsaugo produktą nuo galimos sąveikos (ypatingai, jei produktas yra rūgštus) su pakuotės skarda, kurioje gali būti sunkiųjų metalų.
  • Neturi skonio, kvapo ir .
  • Yra nebrangios ir lengvai naudojamos.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TAGGED:
Share This Article
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Leave a comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *