Kai kurie žmonės į blynų tešlą niekada nepila verdančio vandens. Daugelis net nežino, kad taip galima daryti. Faktas tas, kad verdantis vanduo pagerina tešlos konsistenciją. Dėl to blynai virsta tikru kulinariniu šedevru.
Kas atsitinka, jei į blynų tešlą įpilame verdančio vandens?
Jei į blynų tešlą įpilama aukštos temperatūros vandens, miltai apsiplikys. Rezultatas – puikios konsistencijos tešla. Iš tokio pagrindo bus gaminami labai ploni, neįtikėtinai švelnūs ir stiprūs blynai. Patiekale taip pat atsiras skylučių. Kitaip tariant, blynai taps ažūriniai.
Kaip į blynų tešlą įpilti verdančio vandens?
Tai reikėtų daryti tik po to, kai įmaišote likusius ingredientus.
- Pirmiausia į dubenį reikia įmušti tris kiaušinius, įpilti 250 mililitrų pieno, įdėti druskos (0,5 šaukštelio) ir cukraus pudros (1,5 šaukšto).
- Masę suplakti plaktuvu. Į gautą skystį supilti pusantro puodelio miltų.
- Vėl išmaišę, į tešlą įpilkite dar 250 ml pieno.
- Po trečiojo blynų pagrindo “apdorojimo” plaktuvu į dubenį pamažu supilkite stiklinę verdančio vandens. Tuo pačiu metu maišykite tešlą.
- Tada masę dar kartą išmaišykite.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi