Cinamono pridėjimas į kavą ne tik pagerina gėrimo skonį, bet ir turi naudos sveikatai bei padeda numesti svorio.
Jei kava, tai be cukraus
Norėdami gauti kuo daugiau naudos iš kavos, gerkite ją be cukraus ar grietinėlės. Tik gryna kava neturi kalorijų, saugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų rizikos bei padeda numesti svorio. Tačiau juoda kava be cukraus tinka ne visiems. Ne visiems patinka kartaus gėrimo skonis, todėl daugelis griebiasi įvairių priedų, kurie nuslopina šio gėrimo naudą.
Cinamonas puodelyje – sveikatai ir svorio metimui
Žiupsnelis malto cinamono padės pasaldinti kartumą ir suteiks malonaus skonio. Be to, cinamone yra įvairių mineralų, tokių kaip kalcis, manganas, kalis, geležis ir magnis. Netgi šio prieskonio aromatas pakelia nuotaiką ir skatina smegenų veiklą. Cinamone yra medžiagų, mažinančių cukraus kiekį kraujyje, padedančių sumažinti stresą ir nervinę įtampą. Prieskonyje taip pat gausu skaidulų ir antioksidantų. Gerdami aromatingą kavą su cinamonu, turėtumėte atsiminti, kad cinamonas turi ir antibakterinių, priešuždegiminių bei antivirusinių savybių.
Šis prieskonis labai naudingas cholesterolio ir cukraus kiekiui kraujyje mažinti, virškinamojo trakto ligų profilaktikai ir virškinamojo trakto sutrikimų simptomams palengvinti, ūmioms kvėpavimo takų infekcijoms, sąnarių skausmams gydyti ir jų profilaktikai. Ir taip pat pašalinti kvapą iš burnos ertmės, pašalinti galvos skausmą.
Be šių privalumų, cinamonas padės kovoti su antsvoriu. Reguliarus kavos su cinamonu vartojimas valo ir atkuria kraujotakos procesus, gerina virškinimą, padeda lieknėti, skatina riebalų deginimą. Pastebima, kad cinamono naudojimas padeda atsikratyti riebalų sankaupų ant pilvo, kurias sunku koreguoti mankštinant. Jei norite sustiprinti liekninamąjį kavos poveikį, be cinamono galite į ją įdėti imbiero. Šis užpilas ne tik pagerins medžiagų apykaitą, bet ir sustiprins imunitetą bei turės šildantį poveikį.
Kiek cinamono dėti į kavą?
Viskas priklauso nuo to, kaip tiksliai jį naudojate.
Sumaltas cinamonas – kiekvienam 100 ml gėrimo užtenka daugiau nei ketvirtadalio šaukštelio, galima dėti ir mažiau – „ant šaukšto galo”