Išvirus bulves lieka skysčio, kuris paprastai tiesiog išpilamas į kriauklę. Tai didelė klaida, to daryti nereikėtų.
Kodėl nereikėtų išpilti vandens?
Faktas tas, kad šį skystį galima saugiai paruošti tolimesniam naudojimui. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai supilti “bulvių vandenį” į ledo kubelių indelius ir įdėti juos į šaldiklį.
Tai puikus krakmolo, kuris aktyviai naudojamas gaminant maistą, šaltinis.
Pavyzdžiui, vandenį, likusį po bulvių virimo, galima naudoti naminiams pyragams gaminti. Jei recepte yra krakmolo, šį ingredientą galite drąsiai pakeisti “bulvių vandeniu”.
Be to, gaminant įvairius padažus, pridėjus bulvių skysčio, nereikės dėti kvietinių miltų. Padažas bus vidutinio tirštumo ir skanus.
Bulvių košę ne visada norisi virti su pienu. Todėl pieną galite drąsiai pakeisti nedideliu kiekiu vandens, kuriame buvo virtos bulvės.