Kodėl japonai prie automobilių ratų deda fanerą: vairuotojai Lietuvoje turėtų į tai atkreipti dėmesį

Faneros lakštai dengia automobilių ratus

, pažangių technologijų ir novatoriškų sprendimų šalis, nesiliauja stebinti pasaulio išradingais požiūriais į kasdienių problemų sprendimą. Vienas iš tokių įdomių gyvenimo gudrybių, pastaruoju metu sulaukęs internautų dėmesio, yra japonų vairuotojų praktika prie savo automobilių ratų naudoti fanerą.

Žmonės dažnai pastebi medines lentas ar faneros gabalus, tvarkingai padėtas šalia automobilių ratų. Iš pirmo žvilgsnio tai gali pasirodyti keista ar net kvaila. Tačiau šis paprastas ir iš pažiūros nepastebimas būdas slepia veiksmingą konkrečios problemos sprendimą – ratų apsaugą nuo benamių šunų, kurie žymisi teritoiją.

Japonijoje, ir bet kurioje kitoje šalyje, benamiai šunys ieško būdų, kaip pažymėti savo teritoriją. Šių gyvūnų aukomis dažnai tampa gatvėse važinėjančių automobilių ratai. Ant gumos paliekamas nemalonus , kurį sunku pašalinti. Kad išvengtų tokių situacijų, Japonijos vairuotojai pradėjo naudoti lentas ir fanerą, dėdami jas kampu prie savo automobilių ratų.

Lenta ar fanera sukuria fizinę kliūtį šunims, neleidžiančią jiems priartėti prie ratų ir palikti pėdsakų. Šis paprastas ir nebrangus metodas padeda apsaugoti automobilį nuo nemalonių pasekmių.

 

Papildomi patarimai

Be faneros lakšto naudojimo, yra ir kitų būdų:

Išeiti iš AMP versijos