Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl kepant kotletus išsiskiria putos: ką darome ne taip?

Mindaugas Bružas

Kepant kotletus gali tekti susidurti su tokiu nemaloniu procesu putų atsiradimas. Tai gali būti augalinio aliejaus „reakcija”. Dėl to kepimo procesas tampa mažiau efektyvus ir veiksmingas. Tai klaida, kuri daroma dažnai. Tačiau dėl to jaudintis nereikia: klaidą labai lengva ištaisyti.

Kaip atsikratyti putų keptuvėje kepant kotletus?

  • Kepimui geriau pasirinkti nerafinuotą saulėgrąžų aliejų su daug oleino, kuris turi specifinį kvapą. Manoma, kad šis produktas išsiskiria tuo, kad išsaugo daug svarbių komponentų ir turi mažiau cholesterolio.
  • Be to, putos gali atsirasti ir dėl per didelės kaitros.
  • Na ir paskutinė priežastis – mėsos skystis arba tiesiog . Taip sukuriama vandens ir įkaitusio aliejaus reakcija. Norint sumažinti putojimo tikimybę, pagaminus kotletus reikėtų padėti į lėkštę ir šiek tiek leisti pastovėti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą