Kepant kotletus gali tekti susidurti su tokiu nemaloniu procesu kaip putų atsiradimas. Tai gali būti augalinio aliejaus „reakcija”. Dėl to kepimo procesas tampa mažiau efektyvus ir veiksmingas. Tai klaida, kuri daroma dažnai. Tačiau dėl to jaudintis nereikia: klaidą labai lengva ištaisyti.
Kaip atsikratyti putų keptuvėje kepant kotletus?
- Kepimui geriau pasirinkti nerafinuotą saulėgrąžų aliejų su daug oleino, kuris turi specifinį kvapą. Manoma, kad šis produktas išsiskiria tuo, kad išsaugo daug svarbių komponentų ir turi mažiau cholesterolio.
- Be to, putos gali atsirasti ir dėl per didelės kaitros.
- Na ir paskutinė priežastis – mėsos skystis arba tiesiog vanduo. Taip sukuriama vandens ir įkaitusio aliejaus reakcija. Norint sumažinti putojimo tikimybę, pagaminus kotletus reikėtų padėti į lėkštę ir šiek tiek leisti pastovėti.