Rauginti kopūstai užima gan svarbią vietą lietuvių mėgstamo maisto asortimente, ypač žiemą. Moterims labai naudinga juos valgyti. Sužinokite, kodėl.
Priežastys, kurios turėtų paskatinti moterį įtraukti raugintus kopūstus į savo mitybą
Rauginti kopūstai yra puikus vitamino C šaltinis, kovoja su toksikoze, padeda esant menopauzei.
Rauginti kopūstai puikiai tinka odos sveikatai palaikyti, padeda atsikratyti spuogų, efektyviai gydo žaizdas ir šalina mėlynes. Raugintuose kopūstuose esantis tokoferolis ir vitaminas A lygina raukšles, padaro odą stangrią ir elastingą, išlygina veido tonusą, pagreitina audinių regeneraciją.
Rauginti kopūstai stiprina plaukus. Jame esanti nikotino rūgštis padeda stiprinti plaukus ir nagus, šalina plaukų trapumą ir skilinėjančių galiukų problemą. Pieno rūgštis, esanti raugintuose kopūstuose, turi antibakterinį poveikį ir apsaugo nuo pleiskanų bei plaukų slinkimo.