Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl namų šeimininkės į uogienės stiklainį deda citriną?

Mindaugas Bružas

Daugelis žmonių uogų sezono metu gamina uogienes ar džemus. Patyrę žino, kad prieš uždarant uogienės stiklainį reikia įdėti citriną. Ir štai kodėl.

Kam dėti citrinos griežinėlį į uogienę?

Dėl pridėto natūralaus konservanto – cukraus – dažniausiai būna per saldaus skonio. Kartą paragavę šios uogienės dažnai jos nebenorite, o stiklainis šaldytuve neliečiamas išlieka daug mėnesių.

  • pašalins papildomą saldumą iš braškių, aviečių, vyšnių ir mėlynių uogienės.
  • Antra, citrina yra natūralus konservantas, apsaugantis uogienę nuo pelėsio.
  • Citrina taip pat naudojama siekiant išsaugoti ryškią uogienės spalvą.
  • Į stiklainį galite įdėti griežinėlį arba pasigaminti uogienę su citrinos žievele.
  • Džemą galite apšlakstyti citrinos sultimis. Svarbiausia į uogienę nedėti citrinos, jei pridėjote citrinos rūgšties.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą