Kodėl negalima palikti lauro lapo sriuboje?

Lauro lapai

Lauro lapas – nepamainomas prieskonis, kuris aktyviai dedamas į padažus, marinatus, sultinius ir kt. Toks produktas vertinamas dėl unikalaus aromato. Be to, lauro lapas turi daug naudingų savybių, pavyzdžiui, turi antibakterinį ir antiseptinį poveikį.

Lauro lapai sriuboje

Tuo pačiu metu jūs turite žinoti, ir sriuboje naudoti lauro lapus. Yra niuansų, susijusių su gaminimo procesu. Kaip pastebėjo patyrę kulinarai, lauro lapus prieš tai galima šiek tiek patrinti, kad eteriniai geriau išsiskirtų ir patiekalams suteiktų ryškesnį aromatą.

Taip pat reikėtų atsižvelgti į tai, kad lauro lapuose esantys eteriniai aliejai turi kartumo ir taninų. Todėl prieskonius galima dėti tik likus 5 minutėms iki patiekalo gaminimo pabaigos.

Išeiti iš AMP versijos