Daugelis maisto ruošimui naudoja foliją. Ir tai tikrai labai patogu. Ji nepraleidžia skysčio, gerai išlaiko šilumą, taupo laiką ir energiją, o maistas tampa švelnus ir sultingas. Tačiau pastaruoju metu žmonės dažnai atsisako folijos, o dietologai nerekomenduoja jos naudoti. Kodėl? Pasirodo, kad folijos naudojimas gali turėti neigiamos įtakos sveikatai.
Folijos naudojimas maisto gamyboje
Maisto folija pagaminta iš aliuminio. O kaip žinia, gaminant aliuminio mikrodalelės patenka į maistą, vėliau aliuminiui patekus į organizmą sukelia kaulų, inkstų ligas, netgi onkologines ligas.
Tyrimo metu nustatyta, kad kepant mėsą folijoje aliuminio kiekis produkte padidėja iki 378 proc. Tačiau vynioti šaltą maistą yra gan saugu.
Būtina paminėti ir tuos, kurie mėgsta naudoti citriną su įvairiais produktais folijoje. Kai citrinos rūgštis sąveikauja su folija, aliuminio prasiskverbimo procesas yra daug aktyvesnis. Tas pats pasakytina apie tokius produktus kaip pomidorai, kopūstai, grietinė, marinuoti agurkai ir daugelis kitų.
Kyla natūralus klausimas: o jei nenaudosite folijos taip dažnai? Iš tiesų, tyrimai parodė, kad organizmas sugeba išskaidyti tam tikrą aliuminio kiekį. Saugi paros dozė yra 1 miligramas aliuminio kilogramui kūno svorio. Tačiau praktiškai kepant maistą folijoje šis kiekis bus viršytas.