Ne visi moka virti kiaušinius, kad jie būtų skanūs ir lengvai nuvalomi. Todėl virėjai turi daugybę gudrybių ir taisyklių, kaip virti vištų kiaušinius. Tačiau kai kurie iš jų gali nustebinti daugelį. Pavyzdžiui, ne visi žino, kodėl prieš dedant kiaušinius į keptuvę reikia juos pakratyti.
KODĖL TAI DARO PATYRĘ VIRĖJAI?
Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad šis veiksmas neturi jokios įtakos, bet taip nėra. Jei prieš kepdami pakratysite kiaušinį, jo turinys pasiskirstys tolygiai. Dėl to tokį gaminį nuvalyti bus daug lengviau.
Jei nenorite sukratyti kiaušinio, galite jį tiesiog kelis kartus apversti ant stalo. Rezultatas bus toks pat.
Taip pat neturėtumėte pamiršti ir kitų svarbių gaminimo taisyklių. Šviežių kiaušinių geriau nevirti, o kelias dienas palaukti. Virdami nepamirškite įberti nedidelio šaukštelio druskos.