Patyrę šefai žino, kad gruzdintas bulvytes galite pasigaminti ir namuose. Be to galima apsieiti ir be specialios gruzdintuvės – užtenka vos vienos keptuvės. Svarbiausia, kad turite šaldiklį. Paslaptis ta, kad po užšaldžius bulves, jos po to iškepa idealiai, vidus tampa minkštas, o išorė traški.
Paruošimas
- Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis.
- Po to bulves įmeskite į indą su švariu vandeniu, kitaip mūsų gruzdintos bulvytės taps juodos.
- Tada ruošiame marinatą. Į puodelį vandens dedame šaukštą druskos ir cukraus, išmaišome ir supilame į vandenį su bulvėmis.
- Po 20 minučių vanduo turėtų tapti drumstas – tai reiškia, kad išsiskyrė krakmolas.
- Padėkite bulves ant servetėlės ir nusausinkite.
- Tada dedame į maišelį ir siunčiame į šaldiklį sustingti.
- Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų iki vieno centimetro gylio. Kepkite bulvių šiaudelius 7-8 minutes ant stiprios ugnies.
- Sudėkite bulvytes į lėkštę ir patiekite su kečupu kaip garnyrą prie mėsainių ar mėsos patiekalų.