Kodėl pavalgius norisi ko nors saldaus?

Kai norisi ko nors saldaus

Daugelis mūsų kasdienių įpročių gali turėti neigiamos įtakos mūsų figūrai ir sveikatai. Vienas iš ypač žalingų tradicijų – po pietų ar vakarienės užkąsti ko nors saldaus. Ar pastebėjote tokį norą savyje? Mes jums pasakysime, kodėl taip nutinka ir to atsikratyti.

Po valgio norisi suvalgyti ką nors saldaus: paaiškiname kodėl

Gydytojai specialistai papasakojo apie įdomų reiškinį. Tiesą sakant, yra keletas priežasčių, dėl kurių po pagrindinio valgio kyla potraukis saldumynams. Todėl gali jausti poreikį:

Specialistai pastebi, kad noras pamaloninti save saldumynais kartais gali būti supainiotas su troškulio jausmu. Ši klaida jums kainuos papildomų kalorijų, todėl visada galite išvengti rizikos išgėrę stiklinę vandens. Šis triukas padės išvengti besaikio saldumynų vartojimo.

Todėl galima ir net būtina gerti vandenį valgio metu ir po jo. Tai palengvina virškinimo sistemos darbą ir yra gera vidurių užkietėjimo prevencija. Priminsime, kaip galite apskaičiuoti vandens suvartojimo dienos normą: 30 padauginkite iš savo kūno svorio. Gauname rezultatą mililitrais. Tarkime žmogus 80 kg, reikia padauginti iš 30 (80 x 30 = 2400 ml (tai bus 2,4 litro).

Išeiti iš AMP versijos