Kodėl pirkti labai pigų automobilį yra pavojinga: aiškina ekspertai

Naudoto automobilio pirkimo ypatumai

Automobilių ekspertai perspėja, kad labai maža naudoto automobilio su minimalia rida kaina gali slėpti nemažai rimtų problemų. Šiame straipsnyje apžvelgsime pagrindinius pavojus, susijusius su tokių transporto priemonių įsigijimu.

Teisinė rizika

Vienas iš pirmųjų veiksnių, į kuriuos turėtumėte atkreipti dėmesį, yra teisiniai klausimai. Automobilių ekspertai pastebi, kad konfiskuoti arba “atsiimti” , už kuriuos nebuvo atsiskaityta, dažnai parduodami akivaizdžiai mažomis kainomis. Tokius automobilius bet gali konfiskuoti arba antstoliai, todėl pirkėjas patirs didelių finansinių nuostolių.

Kita automobilių, kurių kainos mažos, kategorija – tai automobiliai su probleminiais dokumentais. Tai gali būti , kurios nėra tinkamai įformintos. Tokio automobilio pirkimas gali lemti, kad jo nebus galima įregistruoti ir įtraukti į registrą, taip pat gali grėsti didelės baudos ir transporto priemonės konfiskavimas.

Techninė rizika

Techninė būklė yra ne mažiau svarbus aspektas, kurį reikėtų atidžiai patikrinti perkant pigų automobilį. Paprastai už mažesnę kainą parduodami automobiliai turi paslėptų techninių problemų. Tai gali būti automobiliai, patekę į avariją ir vėliau restauruoti “pardavimui”. Tokiais atvejais pardavėjai dažnai taupo pinigus remontui, kreipdami dėmesį į automobilio išvaizdą, o ne į jo saugumą ir vairavimo savybes.

Paslėpti kėbulo pažeidimai, nekokybiškas saugos sistemos remontas, sugedę stabdžiai ir vairo mechanizmas – visa tai gali kelti realią grėsmę vairuotojui ir keleiviams. Be to, techniškai netvarkingi automobiliai dažniau reikalauja brangaus remonto, o tai panaikina visas pirkimo metu sutaupytas lėšas.

Kaip išvengti rizikos?

Norėdami sumažinti riziką perkant naudotą automobilį, turėtumėte laikytis kelių pagrindinių taisyklių:

Išeiti iš AMP versijos