Bulvė – universali daržovė, iš kurios galima pagaminti įvairius patiekalus. Pavyzdžiui, bulvių traškučius, gruzdintas bulvytes ir kt. Tačiau lengviausia patiekti virtas bulves. Procesas yra paprastas ir nereikalauja jokių didelių pastangų.
Kam verdant bulves dedama soda?
Patyrusios šeimininkės verdant bulves įdeda sodos. Kodėl?
Faktas yra tas, kad daržovės nepervirtų, o išlaikytų patrauklią išvaizdą. Be to, bulvių skonis ir kvapas tampa ryškesnis.
Be to geriausios keptos bulvės tampa būtent tada, kai jos yra kepamos įdėjus šiek tiek sodos. Dėl to jos tampa subtilesnės ir minkštesnės, tačiau tuo pat metu atsiranda patraukli ir traški plutelė. Bet šiuo atveju bulves reikia šiek tiek apvirti iš anksto.
Kiek reikia dėti sodos?
Į pusantro kilogramo bulvių reikia įdėti pusę arbatinio šaukštelio sodos.