Kodėl žmogus numeta svorio stresinėse situacijose?

Stresas ir valgymas

Kai kuriems iš mūsų stresas tiesiogiai veikia svorį. Analizuojame, kokie būtent mechanizmai turi įtakos svorio metimui, sukelia stresą ir kodėl tokiu būdu mesti svorį yra bloga mintis.

Kodėl mes metame svorį?

Maisto schemos stresui gydyti

Remiantis tyrimais, jei esate linkęs priaugti svorio, kai patiriate stresą, tikriausiai esate „apribotas“ valgytojas įprastomis aplinkybėmis. Tai reiškia, kad esate linkęs laikytis dietos, o kai patiriate stresą, renkatės maistą, kurio šiaip nevalgote, pvz., riebų ir daug cukraus turintį maistą. Priešingai, persivalgę rečiau laikosi dietos, o patiriant stresą jie valgo mažiau.

Besaikis apetito praradimas gali sukelti svorio netekimą streso metu. Jei suvalgysite mažiau maisto, nei jūsų organizmui reikia daugeliui funkcijų atlikti, galiausiai numesite svorio. Pavyzdžiui, jei jūsų organizmui per dieną reikia 1700 kalorijų, o jūs suvartojate tik 1200 kalorijų, atsidūrę stresinėje situacijoje neteksite daug kalorijų.

Atsigavimas po svorio metimo

Jei streso būsenoje sumažėja apetitas, stenkitės valgyti mažomis porcijomis. Valgykite sveiką maistą ir venkite mažai kalorijų turinčio greito maisto.

Tinkamas maisto pasirinkimas norint išlaikyti suvartojamų kalorijų kiekį arba numesti svorio yra liesi , ir sėklos, avokadai, pieno produktai, džiovinti , švieži vaisiai, tokie kaip bananai ir mangai, alyvuogės ir . Pavyzdžiui, galite užkąsti salierų su humusu, graikišku jogurtu, riešutais ir razinomis, gabalėliu nesmulkintų kviečių skrebučio su migdolų aliejumi, dviem kietai virtais kiaušiniais arba pieno ir bananų kokteiliu. Kasdien valgydami pakankamai baltymų, galite atstatyti raumenis, kurių galbūt praradote streso metu.

Kiti streso simptomai

Stresas gali sukelti ne tik netikėtą svorio kritimą. Kiti streso simptomai yra šie:

Išeiti iš AMP versijos