Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl žmonės vis dar padeda išmaniuosius telefonus ekranu į apačią?

Donatas Varnas

Ar nors susimąstėte, kodėl kai kurie savo išmaniuosius telefonus deda ant stalo ar kito paviršiaus ekranu žemyn? Tam yra keletas įdomių priežasčių.

Šis, atrodytų, neįtikėtinas įprotis tampa vis dažnesnis, ypač tarp jaunų žmonių. Tačiau tokių veiksmų logika gali jus nustebinti, nes jie yra naudingi. Tad, kodėl turėtumėte padėti telefoną ekranu žemyn.

Norėdami išvengti dėmesio blaškymo

Kai kurie žmonės deda telefonus ekranu žemyn, kad galėtų susikaupti darbui, mokymuisi ar pokalbiui. Jie nenori, kad jų dėmesį dirbant blaškytų pranešimai apie žinutes ar skambučius, kurie gali pakeisti jų dėmesį.

Beje, tai puikus būdas parodyti pagarbą žmonėms, su kuriais kalbate kavinėje ar darbe.

Norėdami apsaugoti savo privatumą

Jei savo išmanųjį telefoną padėsite ant stalo ekranu žemyn, kiti asmenys negalės atsitiktinai pamatyti jūsų asmeninės ar konfidencialios informacijos. Žinoma, nenorime, kad nepažįstami žmonės, kolegos ar net žiūrėtų į ekraną ir matytų žinutes, nuotraukas ar slaptažodžius.

Taip taip pat išvengsite nepatogių ar gėdingų situacijų, kurios gali kilti atskleidus privačius duomenis.

Taupyti akumuliatoriaus energiją

Vartotojai taip pat deda telefonus ekranu žemyn, kad taupytų energiją. Tokiu atveju artumo jutiklis neleidžia įjungti ekrano, o gavus pranešimus, jie neįjungia išmaniojo telefono ekrano.

Tai keletas dažniausių priežasčių, kodėl žmonės išmaniuosius telefonus deda ekranu žemyn. Tačiau šis įprotis gali tikti ne visiems, nes jis turi ir tam tikrų trūkumų. Pavyzdžiui, kai kurie naudotojai gali praleisti svarbius skambučius ar pranešimus, be to, tai daryti reikėtų atsargiai, nes galite sugadinti ekraną arba netyčia įjungti nepageidaujamas funkcijas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą