Kokias padangas pasirinkti, kad važiuoti būtų saugu ir neerzintų triukšmas: 5 tyliausios automobilio padangos

Tinkamas padangų pasirinkimas turi įtakos saugumui

Daugeliui automobilių savininkų padangų keliamas kelyje tampa tikra problema, ypač ilgų kelionių metu. Didelis triukšmo lygis ne tik mažina vairavimo komfortą, bet ir gali neigiamai paveikti vairuotojo ir keleivių klausą bei bendrą savijautą. Ekspertai nustatė TOP 5 tyliausias žinomų prekės ženklų padangas.

5 tyliausių padangų TOP 5

1. Michelin Primacy 3

Prancūzų prekės ženklas “” garsėja savo kokybe ir inovacijomis. Dėl specialaus protektoriaus dizaino ir pažangių medžiagų “Primacy 3” yra viena tyliausių padangų rinkoje. Ši ne tik užtikrina patogų ir tylų važiavimą, bet ir pasižymi puikiu sukibimu su šlapia ir sausa kelio danga.

2. Continental PremiumContact 6

Vokietijos gamintojas “Continental” visada buvo siejamas su patikimumu ir kokybe. “PremiumContact 6” turi asimetrinį protektoriaus raštą, kuris gerokai sumažina triukšmą ir užtikrina sklandų važiavimą įvairiais kelio paviršiais. Ši padanga idealiai tinka vertinantiems komfortą ir saugumą.

3. Bridgestone Ecopia EP300

Japonijos kompanija “Bridgestone” siūlo “Ecopia EP300” modelį, kuriame dera ekologiškumas ir energijos vartojimo efektyvumas. Dėl ypatingos konstrukcijos ir unikalių medžiagų ši padanga pasižymi tyliu ir ekonomišku važiavimu, todėl yra puikus pasirinkimas važiuojant mieste ir važiuojant didelius atstumus.

4. Goodyear EfficientGrip Performance

Amerikiečių bendrovė “Goodyear” pristatė “EfficientGrip Performance” modelį, skirtą lengviesiems automobiliams. Šios padangos išsiskiria ne tik mažu triukšmingumu, bet ir ilgaamžiškumu. Jos užtikrina puikų sukibimą ir patogų važiavimą bet kokiu keliu, todėl yra vienas geriausių pasirinkimų rinkoje.

5. Nokian Hakka Green 2

Suomijos kompanija “Nokian” yra žinoma dėl savo padangų, skirtų sudėtingoms oro sąlygoms. Padangos “Hakka Green 2” puikiai tinka naudoti vasarą, užtikrina tylų ir patogų važiavimą. Ši padanga taip pat pasižymi puikiomis eksploatacinėmis savybėmis ant sniego ir ledo, todėl yra universalus pasirinkimas įvairioms klimato sąlygoms.

Tylių padangų pasirinkimo kriterijai

1. Triukšmo lygis

Renkantis padangas svarbu atkreipti dėmesį į triukšmo lygį, kuris matuojamas decibelais (dB). Kuo mažesnė ė, tuo tylesnė padanga. Net 3 dB skirtumas gali turėti didelę įtaką jūsų komforto lygiui.

2. Protektoriaus raštas

Protektoriaus raštas taip pat atlieka svarbų vaidmenį mažinant triukšmą. Asimetriški ir kryptiniai protektoriaus raštai paprastai yra tylesni už simetriškus, nes važiuojant jie geriau išsklaido triukšmą.

3. Medžiagos ir technologijos

Šiuolaikiniai gamintojai naudoja specialius gumos mišinius ir technologijas, kad sumažintų padangų vibraciją ir triukšmą. Padangos konstrukcijoje esantys papildomi sluoksniai ir specialūs elementai gali gerokai pagerinti garso izoliaciją.

4. Padangų slėgis

Tinkamas slėgis padangose turi tiesioginės įtakos triukšmo lygiui. Reguliariai tikrinkite ir palaikykite gamintojo rekomenduojamą slėgį, kad sumažintumėte triukšmą ir užtikrintumėte optimalų padangų veikimą.

5. Padangų būklė

Dėl susidėvėjusių, pažeistų ar senstančių padangų gali padidėti triukšmas. Stebėkite padangų būklę ir laiku jas pakeiskite, kad važiuotumėte patogiai ir tyliai.

Išeiti iš AMP versijos