Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kokie grūdai yra kenksmingi: geriausi sveikos mitybos patarimai

Agnė

Nuo vaikystės ir vyresnieji mus mokė, kad ryte būtina valgyti košę, nes ji sveika ir maistinga. Ir tai tiesa, bet tik iš dalies – tiesą sakant, ne visos košės tinka mūsų mitybai, yra naudingų ir kenksmingų grūdų žmogaus organizmui, be to, ne visus galima valgyti pusryčiams. Plačiau apie tai mūsų straipsnyje.

Žalingiausi grūdai – specialistų patarimai

Daugelio gydytojų nuomone, „kenksmingų grūdų“ sąraše pirmauja manų kruopų košė.

Kalbant apie manų kruopas, kažkodėl visi yra įsitikinę, kad manų yra labai naudingos. Tiesą sakant, manų kruopos yra bene nenaudingiausia košė pasaulyje. Yra žinoma, kad manų kruopos yra smulkiai supjaustyti kviečiai, susidedantys iš dviejų trečdalių krakmolo. Be to, jame yra kelis kartus mažiau vitaminų, mikroelementų ir mineralų nei kituose grūduose. Manų kruopų košė greitai padidina cukraus kiekį kraujyje, o po to kasa pradeda gaminti didelį kiekį insulino. Tai labai kenksminga diabetikams, taip pat tiems, kurie nori numesti svorio.

Ryžių košėje, būtent baltuose poliruotuose ryžiuose, beveik nėra žmogui naudingų vitaminų ir mineralų. Apdorojimo metu jie pašalinami. Medikai teigia, kad dažnai valgant ryžių košę žmogui gali atsirasti piktybinių navikų skrandyje.

Nesveika košė mūsų organizmui

Į šį sąrašą patenka ir greitai paruošiami avižiniai dribsniai: juose praktiškai nėra organizmui naudingų medžiagų, tarp jų ir skaidulų. Dėl tokių avižinių dribsnių gali susirgti diabetu, priaugti svorio, taip pat turėti problemų su širdies ir kraujagyslių sistema.

Pasak ekspertų, pati nenaudingiausia košė pasaulyje yra kukurūzų košė, kurios gliukozės kiekis yra labai didelis. Po tokios košės vartojimo labai pakyla cukraus kiekis kraujyje, o vėliau žmogus gali priaugti antsvorio.

Gydytojai ir dietologai mano, kad tai nenaudingiausi , kurių dažnas vartojimas gali neturėti jokios naudos, o turėti neigiamų pasekmių sveikatai.

Kodėl ryte valgyti košę kenkia – svarbūs niuansai

Gydytojų teigimu, į klausimą, kokios košės nevalgyti pusryčiams, atsakymas – kiek ji kelia cukraus kiekį kraujyje. Todėl grūdai, kuriuose yra daug gliukozės (manų kruopos, , avižiniai dribsniai), yra labai nepageidaujami žmonėms, kurie linkę priaugti antsvorio. Dėl didelio angliavandenių kiekio šios kruopos greitai virškinamos, o pavalgęs žmogus netrukus vėl pajus alkį ir vėl bus priverstas valgyti. Be to, sergantiesiems cukriniu diabetu smarkiai pašoks cukraus kiekis, o tai gali sukelti rimtų pasekmių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Agnė
KAIPKADA.LT portalo santykių ir psichologijos straipsnių specialistė. Susisiekti galite el. paštu: agne@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą