Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kokių vaisių negalima duoti šunims, tai sukelia pilvo pūtimą ir skrandžio skausmą

Odeta Bartkevičiūtė

Daugeliui augintinių šeimininkų nieko nestebina, kai jų keturkojai pamėgsta , pavyzdžiui, arbūzus, vynuoges ar net vyšnias. Šis potraukis vaisiams yra gana dažnas reiškinys tarp šunų.

Atidžiau pažvelkime, ar šunys gali valgyti vaisius. Į šį klausimą reikėtų žiūrėti rimtai, nes kai kurie vaisiai šunims visiškai neleistini.

Tai, kad mėgsta vaisius, nėra nieko neįprasto. Jūsų šunį gali traukti juose esantis cukrus (), taip pat aromatas ir tekstūra. Be to, vaisiai yra vandens, vitaminų, mineralų ir antioksidantų šaltinis, todėl jūsų augintinis, nurydamas gabalėlį arbūzo ar braškės, tiesiog „gauna vitaminų”. Tačiau ne visi vaisiai yra naudingi augintiniams.

Arbūzai

Kalbant apie arbūzus, galime drąsiai teigti, kad jie yra visiškai saugūs. Savo šunį galite palepinti gabalėliu šio vaisiaus, jei jis neserga diabetu, neturi antsvorio ar nėra jautrus cukrui, nes arbūzuose jo daug.

Kadangi arbūzą sudaro 92 % vandens, jis gerai drėkina organizmą, ypač karštomis vasaros dienomis. Jame taip pat yra vitaminų A, B-6, C ir kalio.

Tačiau arbūzo žievės negalima duoti šunims. Ji gali sukelti virškinimo problemų.

Taip pat nepamirškite šunų skanėstų dozavimo. Net ir sveiki skanėstai turėtų sudaryti ne daugiau 10 % viso šuns raciono.

Vaisiai šunims

Braškės

Situacija su braškėmis yra panaši kaip ir su arbūzais. Nedidelės šių uogų porcijos yra naudingos jūsų šuniui.

Braškėse yra vitaminų C, B-1, B-6, K, magnio, folio rūgšties, ląstelienos, jodo, kalio ir omega-3. Tačiau šių medžiagų jūsų augintinis greičiau gaus iš subalansuotos mitybos (natūralios ar komercinės) nei iš kelių braškių.

Braškėse taip pat yra daug cukraus, todėl jomis nemaitinkite cukriniu diabetu sergančių ar antsvorio turinčių gyvūnų.

Ananasai

Kai kurie šunys mėgsta ananasą. Ar tai saugu šunims? Taip, bet tik labai mažomis porcijomis.

Jei tenka rinktis, ar duoti šuniui gabalėlį ananaso, ar dešros gabalėlį, rinkitės ananasą.

Viskas, kas pasakyta apie arbūzus ir braškes, tinka ir ananasams: juose yra daug maistingųjų medžiagų, bet taip pat daug cukraus, todėl žinokite kontraindikacijas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą