Žuvis yra maistingųjų medžiagų saugykla, todėl gydytojai rekomenduoja ją valgyti kuo dažniau. Ypač naudinga riebi žuvis, pavyzdžiui lašiša. Tačiau parduotuvėse išsirinkti lašišą kartais gali būti sudėtinga, nes produktas gali būti ne šviežias.
Kad nesuklystumėte rinkdamiesi, ekspertai pateikė keletą patarimų, padėsiančių nustatyti lašišos kokybę. Pirma, turėtumėte atkreipti dėmesį į pojūčius palietus žuvį. Sveika lašiša neturėtų būti per daug slidi. Nemalonus kvapas yra pasenusio produkto požymis. Be to, svarbų vaidmenį atlieka ir lašišos spalva.
Pasak mitybos specialistų, šviežia ir kokybiška žuvis yra natūralios ir vienodos spalvos. Kai kurie gamintojai gali nuspalvinti žuvį naudodami specialius dažus žuvų pašaruose. Nors šie dažikliai nekelia pavojaus žmonių sveikatai, geriausia rinktis natūralios spalvos lašišą. Apibendrinant galima teigti, kad norėdami įsitikinti lašišos kokybe, turėtumėte atkreipti dėmesį į žuvies kvapą ir spalvą.