Kol Paryžius “uždarytas” dėl 2024 m. Olimpinių žaidynių: kurį Prancūzijos miestą geriausia aplankyti liepos mėnesį

Bordo miestas Prancūzijoje

m. vasaros Paryžiuje nėra pati geriausia idėja. Mieste vyks . Todėl turistams, svajojantiems atostogas praleisti Prancūzijoje, patariama apsilankyti Bordo.

Bordo miestas yra Naujojoje Akvitanijoje. Legendomis apipinta jo istorija siekia tris šimtmečius prieš Kristų. Tuomet čia gyveno keltų gentys. Šiandien Bordo noriai dalijasi savo legendomis ir žavi turistus savo rūmų grožiu.

Ką pamatyti Bordo?

Bordo yra vienas geriausių pasirinkimų norintiems pamatyti Prancūziją ne tik Paryžiuje. Miestas vadinamas tikra vyno sostine. Jo unikalių rūšių galite paragauti vietiniuose restoranuose. Kartais į Bordo atvyksta į vadinamąsias “vyno ekskursijas”. Be to, mieste yra muziejus, vadinamas Vyno miestu.

Miestui apžiūrėti turėtumėte skirti bent 3-4 dienas. Bordo turi daug architektūros paminklų, kurie daro įspūdį iki širdies gelmių. Visų pirma visi turistų veda į Saint Andre katedrą. Istorikai pažymi, kad seniausia jos dalis pastatyta XI amžiuje.

Dar vienas dalykas, kurį būtina padaryti Bordo, yra pamatyti Porte de Cayeux. Šie legendiniai vartai buvo pastatyti pagal geriausias renesanso tradicijas karaliui Karoliui VII užkariavus Neapolio karalystę.

Kitos vietos, kurias verta aplankyti:

 

Išeiti iš AMP versijos