Kreminę morkų sriubą su grietinėle būtinai reikėtų įtraukti į mitybos racioną ir valgyti reguliariai, nes toks paprastas patiekalas pripildys organizmą daugybe naudingų vitaminų ir mineralų.
Kaip žinote, morkose gausu vitamino A ir antioksidantų, todėl ši daržovė teigiamai veikia odą, suteikia jai švytėjimo ir padeda sumažinti pirmuosius senėjimo požymius. Visi, kuriems rūpi regėjimas, turėtų kuo dažniau valgyti morkas – jos palaikys akis, o beta karotinas pagerins naktinį matymą.
Sudedamosios dalys:
- Morkos – 1 vnt;
- Bulvės – 1 vnt;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Grietinėlė – 150 ml;
- Vanduo – 1 litras;
- Druska ir pipirai.
Paruošimas:
- Visas daržoves kruopščiai nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais ar bet kokios kitos formos gabalėliais. Išvirkite jas šiek tiek pasūdytame vandenyje.
- Rekomenduojame pridėti papildomų prieskonių, pavyzdžiui, Provanso žolelių mišinio. Viskas priklauso nuo jūsų fantazijos – naudokite tuos prieskonius, kurie jums labiausiai patinka.
- Kai daržovės suminkštės, nusunkite vandenį ir vietoj jo į keptuvę įpilkite grietinėlės.
- Viską sumaišykite blenderiu iki vientisos konsistencijos.
- Prieš patiekdami, keliais neatsargiais potėpiais užtepkite grietinėlės, pabarstykite moliūgų sėklomis, įberkite smulkintų žolelių ir valgykite, kol sriuba dar šilta. Mėgaukitės!
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi