Pagrindinis šio patiekalo akcentas – kreminis pomidorų sultinys su trupučiu parmezano sūrio. Verta paragauti, labai skanu!
Reikės:
- Didelės bulvės – 4 vnt.
- Vidutinė morka – 1 vnt.
- Svogūnas – 1 vnt.
- Česnakas – 1 skiltelė
- Vanduo – 2000 ml
- Druska – pagal skonį
- Sviestas – 2 šaukštai
- Supjaustyti pomidorai savo sultyse – 400 g
- Riebi grietinėlė – 300 ml
- Lašišos filė – 450 g
- Tarkuoto parmezano sūrio – 3 šaukštai
- Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
- Žalumynai – pagal skonį
Paruošimas:
- Bulves supjaustykite kubeliais. Morkas supjaustykite tokiu pat būdu arba sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną. Susmulkinkite česnaką.
- Užvirkite vandenį. Įberkite druskos, sudėkite bulves ir virkite 15-20 min. ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštės.
- Tuo tarpu keptuvėje ištirpinkite sviestą. Lengvai pakepinkite svogūną, sudėkite morkas ir kepkite dar 1-2 minutes.
- Į keptuvę sudėkite česnaką ir pomidorus. Porą minučių patroškinkite kartu.Vietoj konservuotų pomidorų galite naudoti šviežius, nuluptus pomidorus (norėdami juos lengvai nulupti, užpilkite karštu verdančiu vandeniu) ir supjaustykite griežinėliais.
- Į keptuvę sudėkite virtas bulves, supilkite grietinėlę ir užvirinkite.
- Žuvį supjaustykite maždaug 2 cm gabaliukais. Sudėkite juos į verdantį sultinį kartu su parmezanu. Vėl užvirinkite.
- Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekdami sriubą pabarstykite smulkintais žalumynais.