Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kreminė pomidorų sriuba su lašiša

Mindaugas Bružas

Pagrindinis šio patiekalo akcentas – kreminis pomidorų su trupučiu parmezano sūrio. Verta paragauti, labai skanu!

Reikės:

  • Didelės – 4 vnt.
  • Vidutinė morka – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • – 1 skiltelė
  • Vanduo – 2000 ml
  • – pagal skonį
  • Sviestas – 2 šaukštai
  • Supjaustyti savo sultyse – 400 g
  • Riebi grietinėlė – 300 ml
  • Lašišos filė – 450 g
  • Tarkuoto parmezano sūrio – 3 šaukštai
  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
  • Žalumynai – pagal skonį

Paruošimas:

  1. Bulves supjaustykite kubeliais. Morkas supjaustykite tokiu pat būdu arba sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną. Susmulkinkite česnaką.
  2. Užvirkite vandenį. Įberkite druskos, sudėkite bulves ir virkite 15-20 min. ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštės.
  3. Tuo tarpu keptuvėje ištirpinkite sviestą. Lengvai pakepinkite svogūną, sudėkite morkas ir kepkite dar 1-2 minutes.
  4. Į keptuvę sudėkite česnaką ir pomidorus. Porą minučių patroškinkite kartu.Vietoj konservuotų pomidorų galite naudoti šviežius, nuluptus pomidorus (norėdami juos lengvai nulupti, užpilkite karštu verdančiu vandeniu) ir supjaustykite griežinėliais.
  5. Į keptuvę sudėkite virtas bulves, supilkite grietinėlę ir užvirinkite.
  6. Žuvį supjaustykite maždaug 2 cm gabaliukais. Sudėkite juos į verdantį sultinį kartu su parmezanu. Vėl užvirinkite.
  7. Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekdami sriubą pabarstykite smulkintais žalumynais.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą