Žmonės paprastai nesivaržydami perka menteles maistui maišyti keptuvėje. Dauguma žiūri tik į kainą ir išvaizdą. Mažai kas susimąsto apie tai, kaip medžiaga įtakoja virtuvės įrangos tarnavimo laiką ir maisto saugą.
Ekspertai pažymėjo, kad apskritai nėra dėl ko nerimauti. Yra tik vienos rūšies mentelės, kurių niekada nereikėtų naudoti gaminant maistą. Susilietusios su įkaitusia keptuve jos išskiria pavojingas chemines medžiagas.
Plastikas išskiria kenksmingas medžiagas, o silikonas – ne. Medinės ir nerūdijančio plieno mentelės taip pat neišskiria jokių cheminių medžiagų, todėl perkant geriau rinktis tokias menteles.
Nerūdijantis plienas yra ilgaamžiškiausias, po jo seka medis ir silikonas. Metalinės mentelės netinka keptuvėms su nelimpančiu paviršiumi, todėl geriausia rinktis medieną, pataria ekspertai.