Šiame patiekale švelni lašišos filė derinama su aromatingu grietinėlės padažu, todėl tai puiki vakarienė bet kokia proga. Dėl nesudėtingo paruošimo tinka ir patyrusiems, ir pradedantiesiems virėjams.
Ingredientai:
- 400 g lašišos arba upėtakio filė;
- 3-4 skiltelės česnako;
- 2-3 pomidorai;
- 100 ml grietinėlės (bet kokio riebumo);
- 1 ryšulėlis špinatų;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Paruošimas:
- Paruoškite žuvį: nuvalykite lašišą nuo žvynų ir kaulų, supjaustykite porcijomis. Švelniai pagardinkite druska ir pipirais.
- Kepkite žuvį: įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite lašišos filė iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos (apie 3-4 min. iš kiekvienos pusės). Iškeptą žuvį sudėkite į lėkštę.
- Paruoškite grietinėlės padažą: toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė lašiša, ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintą česnaką ir pakepinkite 30 sekundžių.
- Sudėkite daržoves: smulkintus pomidorus (lengvai apkeptus) ir špinatus. Daržoves troškinkite apie 5 minutes, kol špinatai sudžius.
- Baigdami patiekalą: supilkite grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Užvirinkite padažą, tada sumažinkite ugnį ir virkite dar 2-3 minutes.
- Patiekite: sudėkite lašišos gabalėlius į lėkštę, užpilkite grietinėlės padažu ir mėgaukitės švelnia vakariene!
Kad padažas būtų sodresnio skonio, įberkite šiek tiek tarkuoto parmezano arba grietinėlės sūrio. Į padažą galite įdėti kitų daržovių, pavyzdžiui, brokolių, žiedinių kopūstų ar grybų.
Lašišą grietinėlės padaže galima patiekti su ryžių, makaronų ar daržovių garnyru.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi