Deja, bėgant metams žmogaus sveikata nesilpnėja, ir kalbama ne tik apie jaunesnę odą ir žilus plaukus. Tai kur kas sudėtingiau, turint omenyje daugumos šiuolaikinių žmonių gastronominius įpročius. Gydytojai perspėja ir siūlo pagalvoti apie ateitį.
Įprotis rūpintis savo sveikata, noras atsisakyti žalingų įpročių ir sveikai maitintis išsivysto tik su amžiumi.
Ką gali valgyti vyresni nei 65 metų žmonės?
Specialistai pagyvenusiems žmonėms pataria valgyti daugiau natūralios mėsos (geriausia baltos), augalinių baltymų (ankštinių daržovių), pieno produktų (varškės, kefyro ir kt.) ir viso grūdo duonos. Jie nepadarys jokios žalos jūsų sveikatai.
Pavojingiausi maisto produktai
Norint išsaugoti sveikatą, ekspertai pataria vyresnio amžiaus žmonėms peržiūrėti savo mitybą. Pavojingais laikomi maisto produktai, pagaminti iš perdirbtos mėsos. Tai yra dešros ir dešrelės, mėsainiai ir pusgaminiai.
Taip pat reikėtų vengti tokių maisto produktų, pvz:
- raudonos mėsos;
- aštrių patiekalų ir prieskonių;
- alkoholio ir saldžių desertų;
- kepto maisto;
- sūraus maisto.
Gydytojų teigimu, kuo patraukliau atrodo produktas, tuo didesnė rizika, kad jame bus daug priedų – dažiklių, tirštiklių, konservantų ir skonio stipriklių.