Mitybos specialistai dažnai pataria nenaudoti manų kruopų dėl didelio kaloringumo. Kai kuriais atvejais manų kruopų į racioną įtraukti tiesiog būtina. Manų kruopas virškina apatinė žarna. Iš jos pagaminta košė ant virškinamojo trakto gleivinės sukuria savotišką apvalkalą, kuris apsaugo ją nuo dirginimo.
Manų kruopos
Manų košę rekomenduojama valgyti sergant skrandžio ir žarnyno ligomis.
Be to, manų kruopų patiekalai suteikia nemenką energijos užtaisą, kuris tinka tiems, kurie daug jėgų skiria sportui ir fizinei veiklai. Po ilgos ligos nusilpusiems, išsekusiems žmonėms manų kruopos pravers ir kaip produktas, padedantis organizmui atstatyti išteklius. Ekspertai rekomenduoja ją vartoti pusryčiams.
Kitos teigiamos manų kruopų savybės yra geležies prisotinimas, todėl jis naudingas esant geležies stokai. Be to, manų kruopose yra seleno ir kalio, kurie gerina širdies darbą.
Kartu reikia atminti, kad manų kruopose yra fitino, kuris gali sutrikdyti organizmo maistinių medžiagų pasisavinimą (pavyzdžiui, trukdo pasisavinti kalcį ir vitaminą D). Atsižvelgiant į tai, manų košės nereikia valgyti reguliariai, ji labiau tinka kaip produktas, padedantis paįvairinti mitybą. Be to, tarp tokios košės vartojimo ir kitų produktų vartojimo turėtų būti laikina pauzė.