Milijonai „Android“ naudotojų neteks galimybės mokėti išmaniuoju telefonu

Nuo birželio 10 d. „“ nustatys naujus operacinės sistemos reikalavimus naudotojams, kurie „“ ir „Wear OS“ įrenginiuose turi prieigą prie programėlės „Wallet“. Tai lems, kad senesnės operacinės sistemos versijos nebepalaikys šios programos.

Apie tai tapo žinoma iš neseniai paskelbto „Google“ dokumento. Nuo šiol reikės, kad telefonuose „Wallet“ veiktų bent „Android 9“, o išmaniuosiuose laikrodžiuose – „Wear OS 2.x“ arba naujesnė versija. Žemesnėms nei 9 „Android“ versijoms saugumo atnaujinimai nebus prieinami.

Kodėl „Google“ tai daro?

Šiuo pakeitimu siekiama sustiprinti „Wallet“ funkcijų, pavyzdžiui, „Tap-to-pay“ sandorių, saugumo , o tam reikia, kad į naudotojų įrenginius būtų galima pristatyti saugumo atnaujinimus.

Kalbant apie „Wear OS“ platformą, kuri iš pradžių buvo pagrįsta „Android 8.0 Oreo“, ji buvo atnaujinta iki „Android 9.0 Pie“.

Nuo dabartinių operacinės sistemos versijų palaikymo priklauso „Google Wallet“, kuri remiasi „ Services“.

Anksčiau „Google“ taip pat nustojo palaikyti „Play Services“ paslaugas, skirtas „Android 4.4 KitKat“, m. rugpjūčio mėn.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Išeiti iš AMP versijos