Ar žinojote, kad grikiai savo savybėmis ne tik nenusileidžia bolivinei balandai, bet kai kuriais aspektais yra pranašesni? Tokios nuomonės laikosi abu grūdinius augalus palyginę gydytojai.
Jų išvadose teigiama, kad abiejuose yra daug maistinių skaidulų ir baltymų. Tačiau grikiai, priešingai nei populiarioji bolivinė balanda, yra mažiau kaloringi. Tai dar ne viskas – grikiuose yra biologiškai prieinamo cinko, vario ir mangano.
Ekspertai įsitikinę, kad grikių košė pusryčiams arba iš šių grūdų pagamintas garnyras pietums ar vakarienei turi daug privalumų. Pavyzdžiui, šis produktas, įtrauktas į mitybos racioną, gerina virškinamojo trakto ir nervų sistemos veiklą.
Grikiai taip pat gali sumažinti blogojo cholesterolio kiekį kraujyje ir diabeto riziką.
Jei norite pasinaudoti visomis šiomis grikių savybėmis, gamindami grikius būkite atsargūs ir jų nepervirkite.